Люба Кулезич отново без екран

24 ноември 2017 | 10:39 Дачев
Публицистичното предаване "Честно казано" по кабелната телевизия "BiT", водено от Люба Кулезич, е свалено от екран. За това информира сайтът "Offnews", цитиращ програмния директор на телевизията Сашо Диков.

Според него, договорът на Кулезич е прекратен заради неуместни и неверни коментари от нейна страна за промяна в редакционната политика на телевизията, направени в предаването на Кулезич във вторник, 21 ноември 2017. Там, по време на интервю с Митко Павлов, тя казва: "Днеска бяхме на някакво тъпо събрание, за да ни ковладят пак, че сме някакви неумерени, крайни и че трябва да сме... така (показва с жест). Слава богу, не сработи.“

Предаването на Кулезич тръгна на 4 март тази година и се задържа на екран 6 месеца и половина, в това число необявените летни повторения, представени заблуждаващо в програмната схема като премиери.

* * * * * * *

Същият сайт е взел тази сутрин интервю:
 
- Г-жо Кулезич, защо предаването Ви бе свалено от ефира на телевизия BiT? 
- Очевидно е, вижда се с просто око. 
- Имате ли обяснение?
- Нямам обяснение отвъд позицията на самата телевизия. А тя, между другото, е много забавна.
- Имаше ли индикации, че това ще се случи?
- Не, всичко се разигра в рамките на 48 часа. Като разстрел. Не е имало среща с мен. Днес ще изпратя писмо до медията, за да прекратят договора си с мен по коректен начин.
Искам да подчертая, че аз работих перфектно там - без натиск. И Сашо Диков, и собствениците ми осигуриха пълен комфорт. Страшно съжалявам, че този период свърши. Казвах си, че това щастие няма да продължи дълго, и така се случи.
Версии има, но не мога да ги коментирам. Ако имаше индикации, те дойдоха от изпълнителния директор на телевизията (Симона Ангелова).
- Поканиха ли Ви да правите друго предаване?
- Не, не съм получавала покана.

* * * * * * *

От 2011 до 2013 г. Кулезич водеше предаването "Насреща" по TV7, а от 2013 до 2015 г.  - "На светло" по Нова телевизия. Преди това, през лятото на 2010 г., тя бе кандидат за генерален директор на БНТ.



ИЗБРАНО