Канал 3 спря предаването ”Документите с Антон Тодоров”

10 октомври 2017 | 09:43 Дачев
Вчера Антон Тодоров подаде и оставка като народен представител заради скандала с журналиста Виктор Николаев. В часа, в който по програма трябваше да се излъчи епизод 6 на предаването "Документите с Антон Тодоров" (17:20 - 18:00), управителят и програмен директор на Канал 3 Ива Стоянова съобщи решението.

Тя заяви: "Днес Антон Тодоров няма да има предаване в ефира на Канал 3. От името на медията се извинявам на вас, зрителите, които стоите пред телевизорите си и очаквате поредната история с документи. Няма да я видите, защото ние, като журналисти, решихме, че е важно да защитим професията си, гилдията. Не за да осъдим Антон Тодоров, който вече се извини за неуместния си коментар в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия, а за да подкрепим колегите си. И когато телевизиите, както често сме обвинявани, сме готови на всичко за високия си рейтинг, то ние в Канал 3 се отказваме от високия си рейтинг в името на професията.

Както може би знаете, а и колеги отбелязаха – предаването на Антон Тодоров бе най-гледано в програмата на телевизията ни за изминалата седмица, за което благодарим и на него, и на вас зрителите. Днес обаче ние се отказваме да гоним високия рейтинг, за да защитим силата на журналистиката - да задава въпроси и да получава отговори. В името на професията, на журналистиката и на гилдията. Вярваме, че трябва да сме единни и ние го правим. Вярваме, че следващия път, когато атаката е срещу Канал 3 или друга медия различна от трите национални bTV, NOVA и БНТ (националните са 4 - бел.ред.), колегите да бъдем отново така единни – за да се защитим!".

Самият Тодоров не е коментирал решението на телевизията.

* * * * * * *

Седмичното предаване тръгна на 4 септември т.г. - всеки понеделник късен следобед, като успя да излъчи общо 5 издания. Снощи Канал 3 разпространи и програмата си за следващата седмица, в която ”Документите с Антон Тодоров” бе заменено от телемаркет и от "Имате думата" (17:30 - 18:00 ч.) в понеделник с политолога Георги Харизанов и Александър Владимиров.



ИЗБРАНО