Бокс: Кубрат Пулев – Антъни Джошуа на живо, 28 октомври

6 октомври 2017 | 16:00 Дачев
Директно от Кардиф - дългоочакваният боксов двубой
 
Спортната кабелна телевизия Diema Sport 2 ще предава ексклузивно на живо дългоочаквания боксов двубой между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа на 28 октомври (събота) в Кардиф, когато най-добрият български боксьор и световният шампион се изправят един срещу друг в битка за световните титли на Mеждунарoдната боксова федерация (IBF), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова асоциация (WBA).
 
Diema Sport 2 ще излъчва директно сблъсъка, а почитателите на бокса могат да следят срещата и онлайн. 
 
Според промоутърите на двамата боксьори се очаква на Принсипалити Стейдиъм в столицата на Уелс да присъстват около 74 000 зрители, като към събитието има изключителен интерес. Само за един ден бяха продадени рекордните 70 000 билета за срещата, обяви през септември промоутърът на световния шампион Еди Хърн. 
 
Предстоящият сблъсък е 26-ти мач за Пулев, който има 25 победи и една загуба досега (срещу Владимир Кличко на 15 ноември 2014 г., който NOVA излъчи на живо). Срещата е шанс за 20-а победа за англичанина Джошуа, който няма записана загуба на професионалния ринг. Това е първи двубой за него след 29 април, когато нокаутира Владимир Кличко в 11-ия рунд на зрелищната им битка пред 90 000 зрители на стадион "Уембли".
 
Досега любителите на бокса имаха възможност да проследят на живо по кабелната телевизия и двете победи на Кубрат Пулев на родна земя – на 28 април 2017 г. Кобрата победи американеца Кевин Джонсън, а на 3 декември 2016 г. спечели в сблъсък с бившия световен шампион Самюел Питър.
Diema Sport 2 излъчи на живо сблъсъка на Кубрат Пулев и Дерек Чисора на 7 май 2016 г. в Хамбург, а сега българските фенове могат да гледат на живо и мача срещу Джошуа в Кардиф. 
 
На 28 октомври се очаква зрелищен двубой, а богата студийна програма ще подгрее боксовата вечер. Интересни гости, дискусии, репортажи и новини около събитието очакват зрителите.


ИЗБРАНО