Мениджър локации на сериала ”Наркос” убит в Мексико

17 септември 2017 | 11:04 Дачев
 Биографичната криминална драма на стрийминг услугата Netflix - "Narcos" подготвя четвъртия си сезон, очакван догодина през интернет. Сериалът има две номинации за "Златен глобус" и три пъти е номиниран за "Еми", а сюжетът му нищи историята на колумбийския "барон" на наркотиците Пабло Ескобар (1949 - 1993 г.). В ролята на Ескобар е бразилският актьор Вагнер Мура, във фокуса на сценария е американският агент от DEA Стив Мърфи (Бойд Холбрук), изпратен в Колумбия с мисия да залови и убие престъпника.

В екипа на сериала е привлечен и известният мениджър локации Карлос Муньос Портал, работещ за множество телевизии и филмови студиа и осигуряващ снимачни площадки. Миналия понеделник 37-годишният специалист е бил застрелян в колата си в Мексико, за което информира испанският вестник "Ел Паис Интернешънъл" по съобщение от приятел на Нуньос, а вчера новината е разпространена от всички издания, специализирани в кино и телевизия.

Муньос е намерен с множество огнестрелни рани в малката си кола на черен път в селски район на щата Идалго - област, известна с насилие, в която само през месец юли има 182 убийства. Няма очевидци на престъплението. Убийството е станало близо до град Сан Бартоломе Актопан, който има 3900 жители и е разположен на 2350 метра надморска височина.

Плановете на продукцията за четвъртия сезон са действието да се фокусира около наркокартела Хуарес в Мексико. Мексиканският град Хуарес, разположен в долината Хуарес, наричана още "долината на смъртта", се счита за един от най-опасните в света и мъртвите тела по улиците му са нещо обичайно.

В специално изявление на Netflix се казва: "Научихме за кончината на Карлос Муньос, уважаван скаут на локации, и изказваме съболезнованията си на неговото семейство. Фактите около смъртта му все още са неизвестни и властите продължаат да ги разследват".

Говорител на главния прокурор на Мексико каза, че няма свидетели поради слабонаселения район, както и че още не се знае дали Муньос е пътувал и проследен от щата Идалго към щата Мексико или обратно.

* * * * * * *

Сред кредитите на Нуньос са кинофилмите "Мъж под прицел" (2004) на Тони Скот, "Легендата за Зоро" (2005), "Апокалипто" (2006) на Мел Гибсън, "Елизиум" (2013) на Нийл Бломкамп, "Сикарио" (2015) на Дени Вилньов и продължението му "Soldado" (2018, с тематика отново за войната срещу наркотиците), "Спектър" (2015) на Сам Мендес, "Бързи и яростни" и др., както и телевизионният сериал "Моцарт в джунглата" (2014-2017) на Amazon.

"Narcos" се превърна в международен хит за Netflix, като съчетава двуезична драма, артистична свобода, наратив в документален стил и архивни кадри.

Трейлър на актуалния сезон 3, който тръгна на 1 септември т.г. и е съставен от 10 епизода по 49 минути.


ИЗБРАНО