Тази седмица в ”Черешката на тортата”

5 юни 2017 | 08:00 Дачев
Домакиниите през седмица 2: Мариана Попова, Орлин Горанов, Миглена Каканашева-Мегз, Александра Богданска и Веселин Плачков
 
Ще видим вкусни кулинарни спомени от всички кътчета на света. Петимата излизат на кулинарната сцена, за да си оспорват титлата "Домакин на седмицата". Спомени за хубава храна, пътешествия и вълнуващи истории предстоят в предаването, тъй като задачата на домакините е да представят ястия от различни точки на света, които са посетили.
 
В понеделник, 5 юни 2017:
Певицата Мариана Попова за първи път отваря вратите на уютния си дом, за да посрещне с надпис "Добре дошли на купона" гостите си и екипа на "Черешката на тортата". Печени картофи с розмарин по италианска рецепта и прочутите кюфтета на Мариана са част от семплото меню. Домакинята няма претенция да е добър готвач, но има претенция, че готви от душа и сърце. Зрителите ще видят пее ли Мариана Попова в кухнята и възможно ли е да се плаче не само от рязане на лук, но и от щастие.
 
Във вторник:
Кулинарният маратон отново е на музикална вълна, когато звезден домакин е Орлин Горанов. Подходът му към петстепенното меню е едновременно изискан и нестандартен, като гвоздеят са раклет – емблемата на швейцарската кухня, и ексцентричният десерт – ягоди с черен пипер. Защото и в готвенето има музика, и в музиката има храна, усмихва се обичаният певец. 
 
В сряда:
Предстои екстремно готвене с нестандартни, когато дизайнерката Миглена Каканашева-Мегз признава, че готви за първи път. Тя полага неимоверни усилия, за да поднесе оригинална изненада с еленско месо, като зрителите ще видят как се пробиват щраусови яйца с бормашина и флекс. Най-инфарктно за домакинята обаче е посрещането на гостите, които пристигат, преди да е готова вечерята. 
 
В четвъртък:
Моделът Александра Богданска дефилира в кухнята и доказва любовта си към готвенето, като поднася цветно четиристепенно меню, в което основната нишка е мангото. Още в началото предстои изненада за гостите, които сами си приготвят питието за старт на вечерта – мохито. И тъй като всички остават леко гладни, изненадващо ситуацията спасява... пакет памук. 
 
В петък:
За незабравим финал на кулинарната седмица, актьорът Веселин Плачков вдига тост с гюлова ракия или т.нар. розова ракия в петък, когато кани гостите в красива розова градина в Казанлък. Именно там е сниман филмът с негово участие "Роза Дамасцена" (още не излизал на екран - бел.ред.).
И отново Веселин и неговата половинка Мариана Попова не само отвеждат на кулинарно пътешествие, но и открито разказват за силната любов между тях...


ИЗБРАНО