12-те участници в ”BAKE OFF”

14 ноември 2016 | 16:53 Дачев
На 15 ноември от 20 ч. по NOVA стартира "BAKE OFF: Най-сладкото състезание". Всеки вторник и сряда зрителите ще имат възможността да проследят ефирната надпревара за титлата „най-добър любител сладкар и пекар на България“.
 
На малкия екран ще се изявят 12 участници, избрани от над 250 желаещи да участват във формата. Утре, в първия епизод на предаването, те ще се изправят пред първото си изпитание за сръчност, а именно „торта гараш“. Най-интересното и малко известно е, че това е българска шоколадова торта, която през последните десетилетия става все по-популярна и в Западна Европа заради своя чудесен вкус и деликатен аромат. Но дали така познатият на всички десерт няма да изиграе лоша шега на участниците? Ще бъде ли надпреварата за време и умения честна и колко торти ще стигнат цели до масата за оценка на експертното жури?

* * * * * * *
 
Ето кои са претендентите за титлата:

Анита Мариянова, 26 г, гр. Белене: живее в Уелс, Великобритания, но се завръща в родния си град Белене заедно със семейството си, за да работи по европейски проекти. Почти всеки ден прави по една торта и както самата тя казва, вече може да ги приготвя и насън.

Георги Найденов, 34 г., гр. София: пасторът в протестантска църква обича да приготвя сладки изкушения за съпругата и трите си деца, а любимата му форма за десерти е сърцевидната. Спокойствието и любовта от работата си той пренася и в кухнята.
 
Десислава Славчева, 35 г., гр София: работи като ИТ консултант, а свободното си време поделя между пътуванията и вкусно приготвените печива и десерти. Обича да изненадва семейството и приятелите си с нетрадиционни вкусове и аромати като съчетанието от мащерка с боровинки например.

Диляна Атанасова, 23 г., гр. Сливен: в момента учи маркетинг в Пловдив. На ръката все още има белег от един от първите й кулинарни опити – домашни бонбони от карамел. Мечтае за голямо, здраво и сплотено семейство.
 
Димана Дамянова, 28 г., гр. София: по професия е строителен инженер, но това не й пречи да създава кулинарни творби и в кухнята. Прави основно десерти, а нейна запазена марка са къпкейковете.
 
Емил Христов, 29 г., гр. София: работи като сервитьор в един от най-елитните ресторанти в София, но у дома си влиза в ролята на шеф – готвач. Сладкарството е хобито, което го кара да мечтае.

Зарко Сарафян, 29 г., гр. Пловдив: през деня управлява фабрика за консерви, а вечерта разпуска в кухнята. Негов специалитет е баница с кашкавал и магданоз. Иска да има до себе си жена, която да готви по-добре от него.
 
Камелия Андонова, 32 г., гр. София: успешно съчетава работата в банка с приготвянето на разтапящи сетивата сладкиши. Поддържа перфектната си форма с бокс и любимите й протеинови мъфини с малини и шоколадов крем от авокадо и какао.
 
Кирилка Йорданова, 39 г., гр. София: професията й на инженер – химик явно й помага и в кухнята, защото няма десерт или печиво, което да не може да приготви. Калориите гори с любимите народни танци.
 
Марио Марински, 22 г., гр Пловдив: работи във фирма за строителна техника и спортува активно. Неговият специалитет са еклерите, а неустоимият вкус получава, като добавя ром в крема.

Моника Велева, 18 г., гр. София: макар че все още е ученичка, Моника е приготвяла повече печива и десерти от съучениците си, защото кулинарията е нейна страст от 7-годишна. Освен това, може да каже „торта“ на немски, английски и френски език.
 
Петко Мирчев, 42 г., гр. София: жонглира между дизайна, фотографията, пианото и кулинарията. Мечтае да създаде собствени рецепти за шоколадови изделия.
 


ИЗБРАНО