В неделя сутрин - премиера на песента за Детската Евровизия

27 септември 2016 | 11:19 Дачев
Започнаха снимките и на видеоклипа на „Вълшебен ден” ("Magical Day")
 
Официалната премиера на българската песен за Детската Евровизия 2016 предстои на 2-ри октомври, неделя, в предаването на БНТ1 „Денят започва с Георги Любенов(9 - 11 ч.). Вече започнаха и снимките на видеоклипа към „Вълшебен ден”, който зрителите ще видят в неделя. Той е дело на режисьора Васил Стефанов и неговата амбиция е да представи таланта и уникалността на всички деца. 
 
„В клипа ще има доста вълшебства, надявам се. Самите деца са вълшебни сами по себе си. Тези, които участват във видеото са феноменални и успяха да покажат това по най-добрия начин. За ограниченото време от 3 минути, исках да има максимален брой деца. Мисля, че е важно ти самият да имаш деца, за да разбереш как да се отнасяш към тях. Другото е да имаш много търпение и да работиш бързо, за да не се изпусне момента.” – сподели режисьорът пред камерата на БНТ.
 
Във видеото към песента участват над 20 деца, с изявен талант в музиката, танца и спорта. По време на снимките Лидия Ганева е облечена с тоалети, специално създадени за нея от дизайнерката Радина Томчева от българската фирма за детско облекло „Family Haski”.

Обувките, които носи по време на снимките, са изработени по поръчка от КК – Колев и Колев. 
 
* * * * * * *
 
Новата песен, с която Лидия Ганева ще представи България в Малта, е с модерно звучене и е близка до вкуса на тийнейджърската аудитория. Музиката и аранжиментът на „Вълшебен ден” са дело на Владимир Ампов-Графа, автори на текста са Владимир Ампов-Графа и Илия Григоров.

Екипът на "Монте Мюзик" умело вплете в песента посланието за силата на детските мечти, които могат да превърнат света в по-добро и светло място за живеене. 
 
* * * * * * *
 
Допълнителна информация:
 
Лидия Ганева ще представи страната ни с песента „Вълшебен ден” в 14-то издание на песенния конкурс Детска Евровизия, който ще се проведе на 20 ноември 2016 г. в малтийската столица Валета. 
 
Предстоящото телевизионно шоу ще бъде по-различно от познатите досега. За първи път спектакълът ще се реализира от три локации и ще започне в по-ранен час от обичайното – 17:00 часа местно време. 
 


ИЗБРАНО