„Животът е вкусен“ с Ути Бъчваров - нов сезон от тази събота

15 септември 2016 | 17:41 Дачев
От 17-ти септември 2016 (събота) в обичайния час – 18:00 - БНТ1 започва излъчването на новите епизоди от кулинарното риалити „Животът е вкусен“ с водещ Ути Бъчваров

Най-дългогодишният телевизионен проект за култура на храненето в българския ефир ще представи тази есен интересни дестинации и вълнуващи кулинарни преживявания. 
 
Зрителите ще видят участието на Ути Бъчваров и предаването в уникалния фестивал на античното наследство, който се провежда край древноримската крепост Нове, недалеч от Свищов. На фона на гладиаторските битки, демонстрации на римска артилерия, които ефектно пресъздават реанакторски групи и възстановките на древни обичаи, занаяти и бит, екипът на поредицата представя антично кулинарно шоу. В пресъздадения римски военен лагер почетно място заема и древна походна кухня, в която Ути подготвя уникалната  дегустация на легионерски винен кебап за 1000 души.
 
Фестивалът на античното наследство „Орел на Дунава” се провежда в града край Дунав за 12-а поредна година и за първи път включва в програмата си кулинарни демонстрации.
 
* * * * * * *
 
Следващата събота, 24 септември, предаването „Животът е вкусен“ ще излъчи епизод от своето гостуване в Пловдив.
 
В приготвянето на вкусните гозби на Ути Бъчваров се включват и учениците от професионалната гимназия по туризъм. Повече от 5 000 пловдивчани и гости на града бяха гости на събитието, а популярният телевизионен кулинар приготви рекордно количество храна само от продукти на местни производители.


ИЗБРАНО