Изпитанието на викингите (четвъртък, БНТ1)

25 август 2016 | 03:10 Дачев
Телевизионният филм "Viking Quest" (Канада, България, САЩ 2015 г., 88 мин.) на Тодор Чапкънов и с оператор Иво Пейчев е в жанровете приключенско екшън фентъзи. Сценарият е написан от канадския автор Даниел Уинтърс, а снимките са осъществени през 2014 г. в София.

Трейлър

В сюжета:
След сватбата на Тася (в ролята - Джени Бойд) и Улвен (Оливър Уокър) би се възцарил мир между клановете на викингите. Но малко преди щастливото събитие, принцеса Тася е отвлечена от волсунгите, за да бъде принесена в жертва на вселенския морски змей Мидгард.
 
Ерик - млад викингски воин (английският актьор Хари Листър Смит) се съюзява със съперничещ клан, за да спаси отвлечената принцеса. Задачата му е не само опасна - той би могъл да предизвика Рагнарок, края на света.
 
Междувременно се появява и принцесата на волсунгите, чийто живот също е в опасност...

В ролите ще видим английската звезда Бен Крос, както и българските актьори Валентин Ганев, Веселин Мезеклиев, Камен Костов, Иван Костадинов, Велимир Велев, Доротея Толева и други.Монтажът е на Юлиян Минков, художник е Асен Божилов, дизайнът на костюмите е дело на Владимир Йосифов, гримът е в ръцете на Ралица Рот, а прическите - на София Ракова. За специалните ефекти се е погрижил Георги Краев, а координатор на каскадите е Горан Гънчев.


ИЗБРАНО