БГ футбол: Първа професионална лига с нов сезон, програма

27 юли 2016 | 12:01 Дачев
Само 2 седмици след вълнуващия финал на УЕФА Евро 2016, Нова Броудкастинг Груп удължава футболното лято в кабела на Diema,Diema Sport и Diema Sport2 на 29 юли (петък) със старта на Първа професионална лига. 
 
Новото име, новият формат и обещанието за още по-качествена инфраструктура и стабилно финансово състояние на клубовете дават надежда за възраждане на българския футбол. За Нова Броудкастинг Груп е чест, че може да участва в този процес като официален медиен партньор, предлагащ на зрителите и потребителите всеки мач в директно предаване, опакован с вълнуваща студийна програма.
 
„Българският футболен фен копнее за възможността да подкрепя любимия отбор не само пред екрана, но и на стадиона, а новият формат и стриктните изисквания са шанс за рестарт на българския професионален футбол. Радваме се, че любителите на българския футбол ще могат да споделят тези емоции и пред телевизионния екран. А ние ще продължим да инвестираме в професионалните нововъведения и при отразяването на родното първенство, за да направим това изживяване още по-пълноценно“, каза Веселин Василев, директор на отдел "Спорт" на Нова Броудкастинг Груп. 
 
* * * * * * *
 
Новото начало започва с двубой на дебютантите в професионалната лига - Локомотив (Горна Оряховица) и Нефтохимик (Бургас), които ще открият първенството в Пловдив на 29 юли от 19.00 ч. Съставът от Горна Оряховица ще посрещне съперниците си в "града на тепетата", тъй като стадионът им е в ремонт, за да отговори на изискванията на БФС. Мачът ще се излъчва директно по DIEMA.
 
Само два часа по-късно - в 21.15 ч. по DIEMA SPORT2 - ще видим завръщането и на ЦСКА сред професионалистите в столично дерби със Славия на стадион „Българска армия“. „Белите” пък ще ползват националния стадион "Васил Левски" при домакински мачове, докато приключат ремонтните дейности на стадиона в квартал „Овча Купел“. 
 
Футболно лято 2016 в кабелните канали на Нова Броудкастинг Груп продължава с мачовете от Първа професионална лига и най-доброто от българския футбол. След срещите от подготвителната кампания за новия сезон на Лудогорец и ЦСКА София и мачовете на Лудогорец, Берое и Славия в квалификациите на Шампионската Лига и Лига Европа, феновете на футбола ще станат свидетели на още вълнуващи двубои от родното първенство.
 
* * * * * * * *
 
Програмата по  дни и часове, утвърдена от Спортно-техническата комисия на БФС за I кръг:
 
29.07 /петък/ „Локомотив“ (ГО) - „Нефтохимик“ (Бс), 19:00 по Diema
29.07 /петък/ ЦСКА София - „Славия“, 21.15 по Diema Sport2
30.07 /събота/ „Ботев“ (Пд) - „Локомотив“ (Пд), 19.00 по Diema Sport
30.07 /събота/ „Дунав“ - „Верея“, 21.15 по Diema Sport
31.07 /неделя/ „Левски“ - „Монтана“, 19.00 по Diema Sport2
31.07 /неделя/ „Пирин“ (Бл) - „Черно море“, 21.15 по Diema Sport2
 
„Берое“-  „Лудогорец“ - допълнително насрочване (заради участието на отборите в евротурнирите на УЕФА).


ИЗБРАНО