Футбол, Лига Европа: Марибор - Левски пряко от Словения

12 юли 2016 | 13:01 Дачев
Коментарното студио на 14 юли по bTV Action с водещ Йордан Георгиев започва в 20:00 и след последния съдийски сигнал ще продължи до 23:30 ч.
 
Телевизионен екип ще отрази на място от Словения срещата между Левски и Марибор от втория предварителен кръг на Лига Европа. Една от най-очакваните изяви на български футболен отбор в международен турнир е поверена на коментатора Никола Кацаров. За словенския град Марибор заминават още репортерът Иван Боянов и операторът Красимир Първанов.
 
По време на студиото за мача те ще предложат интервюта с хора от щаба на Левски, както и с президента на Марибор – Драго Котар, с Миливое Новакович – нападател на Марибор и бивш играч на Литекс, който познава добре българския футбол.
 
Ще бъдат съобщени съставите и последните новини около отборите. Веднага след края на мача ще има флаш-интервюта с наставника на "Левски" Люпко Петрович и с някои от играчите.
На 13 и 14 юли пратениците в Словения ще имат включвания на живо във всички новинарски емисии.
 
Първата среща на Левски и Марибор от Лига Европа е на 14 юли от 21:00 ч. в Словения и ще бъде излъчена по bTV Action. Седмица по-късно е вторият мач –  на 21 юли в София, и ще бъде предаван пряко по bTV от 20:00 ч.
 
"Марибор" е един от символите на словенския футбол. Тимът е сребърен медалист от последния сезон на местното първенство, има 13 титли на Словения, 9 купи на страната и 4 суперкупи. Марибор е сред трите клуба, които никога не са изпадали от Словенската първа лига.
 
Едноименният град се намира в Североизточна Словения, разположен е на река Драва и е втори по големина в страната след столицата Любляна - в Марибор живеят около 95 000 души.


ИЗБРАНО