„Авиошоу“ с ексклузивни кадри от Kavala Airsea Show

6 юли 2016 | 11:35 Дачев
Ще видим единствения в света летящ Bristol Scout
 
Предаването за авиация „Авиошоу“ ще покаже ексклузивни кадри и интервюта от Kavala Airsea Show в Кавала, Гърция – тази събота, 9 юли 2016, от 15:30 часа по Bulgaria ON AIR.
 
Екипът на предаването е бил единственият медиен представител на събитието, провело се на 24-27 юни.
 
Авторът и водещ Александър Богоявленски е подготвил поредицата, в която тази седмица ще покаже демонстрациите на чешките пилоти от The Flying Bulls над бригантината Калиакра и моделите на мечтатели и млади конструктори от България на Морска гара Варна.

Той разговаря и с Дейвид Бремър - реставратор на Bristol Scout и внук на британски пилот от Първата световна война: „Знам, че българите са били първите, които са използвали въздушна тактика", казва Бремър. - "Дядо ми е атакувал българските войски тук, на континента”, разказва още той.
 
В памет на дядо си той докарва от Англия единствения в света летящ Bristol Scout, за който летището на остров Тасос бе специално отворено за първи път през последните 100 г.
 
* * * * * * *
 
В следващото издание на „Авиошоу“ на 16 юли Богоявленски ще покаже първите F-35 Lightning II, които пристигнаха на британска територия, за да участват в две от най-големите авиошоута в света - The Royal International Air Tattoo и Farnborough International Airshow.


ИЗБРАНО