Хаосът е пътят на щастието по нашите ширини

8 април 2016 | 11:15 Дачев
Владислав Прелезов - "Снайпер" по ВТК, 02.04.2016 г.
 
Хаосът е безтегловност за важните неща. Пълно объркване и липса на важен отговор - протакане и реванш, война на интереси и пълно загърбване на необходимото, законите, бъдещето. Години наред се изредиха хора, които ни убеждаваха, че живеем в този феномен - "българския хаос". Не мисля, че съвсем са фантазирали, защото като се обърнем, виждаме нещата, които малко ни смущават.
 
Тръгвайки от къщи, няколко минути се молим да не ни окрадат, да не ни разбият къщата, при пресичане да не ни блъсне автомобил, автобус или разсеян ватман да ни размаже. Същото е и в службата: да не би да се скатаем от последното уволнение, да се снишим забулени в мъгла и да не ни забележат новите началници - какво им пука какво можем и къде сме специализирали.
 
Такъв е животът. Да се полеем с кофа студена вода и да продължим напред, въпреки че няма да ни познаят, че никога няма да се приведем във вида, в който трябва да изглеждаме. А бе, въобще - пълен хаос! Като във вселената, където всяка планета и звезда следва собствената си траектория. Да не забравяме думите на Айнщайн, че във всеки хаос има ред, който следва строги закони и правила. Да ги намерим и ние! Тогава оправдания като "не ми върви" или "забравих си мускала" просто няма да бележат връх в ежедневието ни.
 
Хаосът е пътят на щастието, поне по нашите ширини. Тази условност взима все повече връх. "Това, в което живеем в момента, е хаос и полека-лека трябва да излезем" - това заяви тази седмица министърът на здравеопазването Петър Москов.


ИЗБРАНО