Филип Багус - събеседник в ”Boom & Bust” в неделя

7 април 2016 | 14:21 Дачев
Звездата на австрийската икономическа школа Филип Багус ще бъде ексклузивен събеседник в "Boom & Bust" - Bloomberg TV Bulgaria, неделя 10 април
 
Има ли план за действие Марио Драги при евентуалното излизане на Великобритания от ЕС и защо политици и централни банкери са толкова ужасени от явлението дефлация? Какво представлява концепцията за т.нар. „хеликоптерни пари“ и до какво може да доведе подобна политика? С коментар по горещите международни икономически теми ще се включи германският икономист и професор Филип Багус в неделното издание на Boom & Bust на 10 април от 21 часа по Bloomberg TV Bulgaria. Той ще ще коментира и ефектите от отрицателните лихвени нива. 
 
Филип Багус е е дна от звездите на австрийската икономическа школа. Той ще посети България за първи път на 21 май в София, когато ще се включи като гост-лектор на конференцията „Бъдещето пред банковата система в Европа“, организирана от Brain Workshop Institute.
 
Проф. Багус добива европейска известност и признание с книгата си „Трагедията на еврото”, издадена и високо оценена и у нас, в която анализира проблемите пред паричния съюз на Еврозоната. Филип Багус живее и преподава в Мадрид. Той и автор на десетки публикации в научни издания и финансови сайтове.


ИЗБРАНО