Историята на етносите в ”Етно” и ”Без бариери” по БНТ2

3 април 2016 | 09:02 Дачев
„Пътувай с БНТ 2: Етно“ и „Местно време: Без бариери“ - с нова тематична линия в ефира на  БНТ 2 през април
 
Предаванията ще фокусират вниманието на зрителите върху историята на етносите в България и проблемите на хората в неравностойно положение. 

* * * * * * *
 
Пътувай с БНТ 2: Етно” е посветено на етническите общности в България, тяхната специфична култура и бит. Зрителите ще имат възможност да се запознаят с обичаите и традициите на тези етноси – сред тях арменци, гърци, чехи, власи, татари, гагаузи, каракачани и турци.
 
Първата спирка на „Пътувай с БНТ 2: Етно” е гръцката махала във Варна, която и до днес помни историята за древните основатели на черноморското пристанище Одесос. Гръцката общност в града днес наброява близо хиляда души, но все още съхранява своите традиции, сред които  е и тайната на хубавото гръцко кафе, поднесено със сладко от смокини.
 
Предаването ще се излъчи тази неделя (3 април), от 17 часа и 10 минути по БНТ 2!
 
* * * * * * *
 
В новата  седмична рубрика - „Местно време: Без бариери”, която ще се излъчва пряко в ефир от петте телевизионни центрове на БНТ, ще се дискутират проблемите на хората в неравностойно положение.
 
Първото издание на „Местно време: Без бариери“ зрителите ще могат да гледат на 4 април (понеделник) от 17:30 ч.
 
Екипът на БНТ-Русе ще представи възможностите за работа на хора с различна степен на нетрудоспособност, които предлага в момента пазара на труда в региона. Какви са законовите изисквания за назначаване на трудоустроени, достатъчно ли са мотивирани работодателите и колко  специализирани предприятия функционират в  момента в региона – това са част от въпросите, които ще бъдат дискутирани в „Местно време:„Без бариери“ по БНТ 2.
 


ИЗБРАНО