Трета задача на отборите в „Звездни стажанти”

29 март 2016 | 13:23 Дачев
Новото предизвикателство е заснемане на фоторазказ за рекламна брошура
 
Статистиката сочи, че навсякъде по света, където се излъчва „Звездни стажанти” за първи сезон, от третата задача нататък започва истинската битка и предаването разкрива пълния си потенциал. Дотогава и участници, и зрители се адаптират към изискванията на формата, който налага на звездите да влязат в ролята на дисциплинирани служители и заедно в екип да решават реални казуси от бизнес ежедневието.
 
Понятия като директен маркетинг, целеви групи, баланс между приходи и разходи, вписване в бюджетна рамка и много други са чужди за повечето от тях, те често пъти подценяват сериозността на бизнес задачите и това прави сработването им още по-трудно. 
 
Тази седмица родните „Звездни стажанти” ще се впуснат в следващото рекламно предизвикателство – фоторазказ, който да послужи за изработването на брошура. Техен клиент е застрахователният брокер „SDI broker”, а задачата на рекламното фото есе е да промотира новата им услуга „Каско избор”. Двата отбора ще трябва вникнат в същността на застрахователния бизнес, да изберат подходяща тема и послание, които най-добре да я позиционират на пазара. След това да създадат история в до 10 кадъра, детайлно описани и представени на клиента по най-атрактивния начин. 
 
Както всеки път, стажантите ще имат точно определено време за стратегическо планиране и изпълнение на задачата. Проджект-мениджърът на всеки отбор ще трябва първо да овладее екипа, който да му гласува доверие и да разпредели ролите по най-подходящия начин, така че всеки член на отбора да даде максимално своя принос.
 
Стратегическото планиране е моментът, в който обикновено възникват най-сериозните противоречия. Този път не прави изключение, но голямата изненада е, че „Отборът” ще е по-хаотичният от двата тима. След провала на мъжете в предишната задача – рекламна сапунена опера, проджект мениджърът Калин Сърменов реши да поеме отговорността върху себе си и беше уволнен от Боса. Провалът обаче остави своя отпечатък и тази седмица за първи път ще се появяват сериозни разногласия в доскоро сплотения мъжки екип. Един от участниците ще е основен дразнител в процеса на работа. Кой е той и ще успее ли проджект мениджърът да се справи с вътрешните противоречия в „Отборът”, предстои да видим.
 
Отношенията между „Ангелите на Шарлопов” също няма да преминат гладко, а основен прицел на негативните емоции ще бъде ексцентричната Петя Буюклиева, което сериозно ще разклати крехката хармония на Ангелите, постигната с толкова много усилия миналата седмица. 
 
След решението на клиента, двата отбора ще се съберат в заседателната зала на г-н Шарлопов, за да разберат как са били оценени. Именно там ще се стигне до първите истински сериозни порицания за качеството, подхода и отношението към задачата, а накрая един стажант ще бъде уволнен. 
 
Очакват ни два динамични и емоционални епизода на „Звездни стажанти” във вторник и сряда от 21 часа по Нова.


ИЗБРАНО