Бокс: Кубрат Пулев – Морис Харис довечера пряко

5 декември 2015 | 08:37 Дачев
Diema Sport HD ексклузивно от Хамбург
Българският професионален боксьор Кубрат Пулев ще се изправи срещу следващия си съперник – американеца Морис Харис, на ринга в Хамбург. Двубоят е насрочен за полунощ.
 

„Спортният канал Diema Sport HD ще предава срещата днес ексклузивно и на живо, като двете коментарни студиа около двубоя са планирани за времето от 23:30 до 23:55 ч. и от около 00:35 до 01:00 ч.

Повторението е по канал Diema Sport 2 в четвъртък, 10 декември сутринта - от 8 ч.
 
Това е втората среща на Пулев за годината, след голямото завръщане на Кобрата на ринга след битката му с Владимир Кличко през ноември 2014. Новата серия на българския боксьор започна с победа над бразилеца Джоржи Ариас през октомври. Тогава той получи лека травма на ръката, но след прегледите стана ясно, че няма счупване и това му позволи да се готви на пълни обороти за битката с Харис.
 
„Понеже нямаше време за много почивка от предишния мач, ръката  ми не е съвсем възстановена. Правим процедури, които облекчават самата травма, но мисля, че така ще мога да боксирам. Въпреки че има болка, въпросът е концентрацията да е толкова добра, че да не мисля за болката”, категоричен е Кубрат Пулев.
 
В навечерието на мача, новият му треньор Ули Вегнер представи амбициите си да направи българския боксьор световен шампион. Опитният специалист заяви, че Кубрат Пулев е имал нужда от време, за да свикне с неговите методи на работа. „Момчето имаше дълга пауза след загубата от Кличко. Кубрат трябваше не само да се завърне в тренировъчното ежедневие, а и да свикне с моята философия. Тя гласи следното: „Треньорът винаги има право – моята дума е закон!”, заяви Вегнер.
 
Последната изява на Морис Харис, срещу когото българският боксьор ще се изправи тази съботна вечер, е от 10 октомври в Каракас (Венесуела). Тогава Харис загуби от Александър Устинов (Узбекистан) битката за вакантния пояс в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

* * * * * * *

Освен боксовата среща, в рамките на инициативата „Diema Extra отворен уикенд” от 4 до 6 декември феновете могат да гледат всички спортни събития в програмата на каналите Diema Sport HD, Diema Sport 2 HD и Trace Sport Stars.

Кампанията „Отворен уикенд” е валидна от 00:00 ч. на 4 декември 2015 до 23:59 ч. на 6 декември 2015 г. 


ИЗБРАНО