Бойко Василев предизвиква писатели в ”Ръкописът”

4 ноември 2015 | 09:02 Дачев
История за конспирация и тайни общества от водещия на „Панорама”
 
Новото предизвикателство, с което ще се срещнат участниците в петия епизод на „Ръкописът”, се казва Бойко Василев. След забавните откровения на Ицо Хазарта в предишния епизод, този път един от най-опитните журналисти ще им разкаже случка от следването си в университета в Хайделберг, където е специализирал.
 
Историята е наистина предизвикателна за въображението на писателите, защото повдига куп въпроси: има ли истина в конспирациите, кои са тайните общества, които „дърпат” конците на случващото се и има ли ги изобщо. А участниците ще разполагат само с едно денонощие, за да превърнат срещата си с Бойко Василев в текст, с който да впечатлят журито.
 
Четиримата от тях, които преминат през първата фаза, ще отидат на следващите изпитания. За едните е среща в Борисовата градина с представители на Конната полиция, а другите ще станат служители на софийската фирма „Чистота”.
 
Последните двама, които ще спорят за място на финала, ще трябва да защитят романите си пред известния наш писател Емил Андреев. Те ще имат на разположение точно 60 секунди в асансьора, за да убедят автора на „Стъклената река”, „Проклятието на жабата” и „Боби Блажения и Другия американец“, че са достойни да продължат до края.
 
Зрителите на БНТ1 ще видят новата група претенденти за финала на 4 ноември от 21 ч.


ИЗБРАНО