Премиера на „Наследниците” – съвременна приказка на Disney

16 септември 2015 | 08:09 Дачев
Остават броени дни до премиерата в България на най-новата продукция на Disney Channel, за която вече ви информирахме – приключенската екшън комедия „Наследниците“ ("Descendants"). Феновете на приказните герои на Дисни ще имат възможността да гледат за първи път филма на 19 септември, събота от 11:30 часа по Disney Channel България.
 
С игриво намигване към класическите приказки, „Наследниците“ на Дисни заменя замъците с класни стаи, за да създаде съвременна, музикална история за предизвикателствата, с които се сблъскват юношите, стараейки се да оправдаят очакванията на родителите си. С изненадващи превъплъщения, сюжетни обрати и щипка ироничен хумор, филмът е предназначен както за деца, така и за възрастни, тъй като историята закачливо представя възможностите за това какво се случва след „... и заживели щастливо“.
 
Филмът ни отвежда в идиличното кралство Аурадон, където Бен, доброжелателният син на Краля Чудовище и Кралица Бел („Красавицата и Звяра“) е готов да заеме трона.  Първата му заповед е да се даде шанс на Мал, Иви, Карлос и Джей - проблемните потомци на Злодеида, Злата Кралица, Круела Де Вил и Джафар, които са били затворени на Острова на Изгубените в продължение на 20 години, да се върнат обратно в кралството. На децата на злодеите се позволява достъп до Аурадон, с цел да посещават подготвително училище заедно с тийнейджърите - наследници на Феята кръстница, Ариел, Спящата красавица и Мулан. Историята във филма ще покаже дали тийнейджърите ще последват стъпките на техните зли родители.
 
Срещата между децата на злодеите и тези на добрите приказни герои поставят редица  основополагащи теми като тези за самоувереността, откриването на вътрешната красота, свободата на избора, личната отговорност, работата в екип, справедливостта и съчувствието.
Режисьор на „Наследниците“ е Кени Ортега - носител на награда Еми (“ Училищен мюзикъл”). Освен режисьор, той е и хореограф и изпълнителен продуцент на филма.
 
Част от актьорския състав се състои от популярни лица, които сме гледали в други продукции на Дисни. Сред тях е Дав Камерън ( „Лив и Мади“ ) в ролята на Мал - дъщерята на Злодеида;  Бубу Стюарт („ Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще”) в ролята на Джей - синът на Джафар; София Карсън в ролята на Иви - дъщерята на Злата Кралица; и Камерън Бойс ( „Джеси“, „Геймърски наръчник за почти всичко“) в ролята на Карлос - синът на Круела Де вил. Мичъл Хоуп е в главната роля на Бен, синът на Крал Чудовище и Кралица Бел. Сред звездните имена е това на носителката на награда „Тони“ - Кристен Ченоует, която се превъплъщава в ролята на Злодеида.
 
Във филма участват още - Кати Наджими (“Хокус Покус”) в ролята на Злата Кралица, Уенди Ракел Робинсън („Играта”) като Круела Де Вил и Маз Джобрани (“Преводачката”) като Джафар.
 
Съвременният саундтрак на филма съдържа шест оригинални песни - от електронна денс музика до балади, както и ърбън поп изпълнение  на „Бъди наш гост“ от приказката „Красавицата и Звяра“.
 
Сценографията на двата свята, този на Доброто - Kралство Аурадон и на Злото - Островът на Изгубените, е дело на Марк Хофилинг (“Плажен тийн филм”, “Училищен мюзикъл”), a дизайнът на костюмите е на Кара Саун (“Проект Бягство”, “Най-добрият денс състав на Америка”).
 
* * * * * * * *
 
Героите:
 
МАЛ
Дав Камерън („Лив и Мади“) е в ролята на Мал – дъщеря на Злодеида.
Мал има задачата да изпълни злия план на майка си и да открадне магическата пръчица на Феята Кръстница, когато на нея и приятелите й е даден втори шанс да посещават училището в Аурадон.  Тя е умна и артистична и способността й да прави магии я прави популярна в училището.
 
ИВИ
София Карсън е в ролята на Иви - дъщеря на Злата кралица. Иви е изключително развълнувана, че отива в Аурадон и се надява там да намери перфектния принц. Не след дълго Иви разбира, че е нещо повече от едно красиво лице. Въоръжена с магическото огледало на майка си, помага на приятелите си да извършват злия план на своите родителите.
 
ДЖЕЙ
Бубу Стюарт ("X-Мен Дни на Отминалото Бъдеще“, „Здрач“) е в ролята на Джей – син на Джафар. На Острова на Изгубените Джей има склонност към кражба на дребни неща. Но в Аурадон той се превръща в звезда на спортния турнир в училището, благодарение на своя атлетизъм и научава как се работи в екип.
 
КАРЛОС
Камерън Бойс ("Джеси") е в ролята на Карлос – син на Круела де Вил. Той е част от групата на децата на злодеите в Аурадон, които имат мисия от своите родители да отнемат вълшебната пръчица на Феята Кръстница. Карлос се страхува от кучета, но неговите умения помагат на приятелите му, когато попаднат в капан.
 
ПРИНЦ БЕН
Мичъл Хоуп (от Австралия) е в ролята на Принц Бен - доброжелателен тийнейджър и син на Краля Чудовище и Кралица Бел ("Красавицата и Звяра"). Готов да се възкачи на трона, първото решение на Бен е да даде втори шанс на децата на злодеите - Мал, Иви, Карлос и Джей. 
 
ДЖЕЙН
Брена Д‘Амико е в ролята на Джейн - свенливата и неуверена дъщеря на Феята Кръстница. Тя е очарована от магиите, въпреки че майка й не й позволява да ги използва!
 
ОДРИ
Сара Джефри е в ролята на Одри – дъщеря на Аурора (Спящата красавица) и Принц Филип. Тя е капитан на мажоретките и си пада по модата. Приятелката на Принц Бен е най-популярната принцеса в Аурадон. 
 
ЛОНИ
Даян Доан е в ролята на Лони – дъщеря на Мулан. За разлика от останалите обитатели на кралство Аурадон, Лони е приятелски настроена към децата на злодеите.
 
ЧАД
Джедах Гудар  в ролята на Чад - син на Пепеляшка. Той е атрактивен и атлетичен и използва своя чар, за да се опита да получи това, което иска.
 
ДЪГ
Захари Гибсън е в ролята на Дъг - син на Глупчо, най-игривото и най-глупавото от седемте джуджета. Той свири на няколко инструмента и участва в маршируващия оркестър.
 


ИЗБРАНО