3 премиери по FOX през септември

18 август 2015 | 10:25 Дачев
„Империя“ сезон 2 от 25 септември

Светкавицата
 ("The Flash") – сезон 1
от 7 септември 2015, от понеделник до петък от 21:00 часа 
премиера за България
 
„Светкавицата“ е скоростна драма за супергерой, която проследява приключенията на най-бързия човек на планетата. Сeриалът е създаден от екипа, стоящ зад „Стрелата“, изпълнителните продуценти Грег Берланти и Андрю Крайсбърг и режисьора Дейвид Нътър.
 
По сценарий на Берланти, Крайсбърг и главният творчески директор на „Ди Си Ентъртеймънт“, тази екшън драма проследява живота на Бари Алън – учен, работещ за полицията, със сърце на герой и искрено желание да помага на другите. Емоционално застинал след деня, в който майка му била убита (а баща му несправедливо осъден за престъплението), Бари бил прибран от разследващия инспектор Уест и бил отгледан в дома на полицая, заедно със свръх умната му дъщеря (и момичето мечта за Бари) Айрис. Но когато внезапно се случва опустошителен инцидент в сградата на ускорителя за елементарни частици „С.Т.А.Р.“ се оказва, че Бари е придобил способността да се движи със свръх скорост. Бари винаги е имал сърце на герой, но новопридобитите му способности му дават възможност наистина да се държи като такъв. 
 
С помощта на изследователския екип на лаборатория „С.Т.А.Р“, включително милиардерът визионер Харисън Уелс, експертът по биогенетика Кейтлин Сноу и вечно енергичният Сиско Рамон, Бари започва да изследва границите на засилващите се способности и да ги използва за предотвратяването на престъпления, с желанието никой да не стане жертва на трагедия, като тази сполетяла семейството му. Работейки с осиновителя си инспектор Уест, неговия високомерен партньор инспектор Еди Тауни и Айрис Уест, която учи Криминална психология, Бари използва супер силите си, за да помага на хората от Сентрал Сити, озаптявайки злодеите в града, много от които също са мутирали след експлозията в ускорителя за частици. 
 
Прикривайки самоличността си, благодарение на невероятната си скорост, Бари не само може да се движи толкова бързо, че да не бъде засечен от човешкото око, но може да използва и енергия, която му позволява да достига до моменти извън времето – както в миналото, така и в бъдещето. С прекрасен характер и вечна усмивка Бари Алън, по прякор Светкавицата, най-накрая успява да продължи напред с живота си … много, много бързо!
 
С участието на:
Грант Гърсин в ролята на Бари Алън/ Светкавицата
Кандис Патън в ролята на Айрис Уест
Рик КОснет в ролята на Еди Тауни
Даниел Панабейкър в ролята на Кейтлин Сноу
Карлос Валдес в ролята на Сиско Рамон
Том Кавана в ролята на д-р Харисън Уелс
Джеси Л. Мартин в ролята на инспектор Джо Уест
 
* * * * * * *
 
“Последният човек на земята” ("The Last Man on Earth") – сезон 1
от 21 септември, всеки понеделник от 22:00 часа, по два епизода 
премиера за България
 
От сценариста и продуцент Уил Форте и режисьорите и продуценти Крис Милър и Фил Лорд („Лего: Филмът“, „Внедрени в час“), това е нов комедиен сериал, заснет с една камера, който проследява живота и приключенията на обикновен мъж, който открива какъв е животът, когато никой не ти казва какво можеш и какво не можеш да правиш. 
 
Годината е 2022-ра, след като човечеството е пометено от смъртоносен вирус, на Земята остава само един човек: Фил Милър (Форте). Той бил обикновен човек, който обича семейството си и мрази работата си. Сега обикаля страната със своята каравана, в търсене на други оцелели. Бил е до всеки мегаполис, град и село в САЩ, Мексико и Канада, но не е открил никого. Когато се връща в родния си град Тъксън, Фил стига до болезнения извод, че почти сигурно той е последният оцелял на планетата. Всичко, което иска сега е някой, който и да е, за предпочитане жена, да го намери в Тъскън. 
 
Внимавай какво си пожелаваш, Фил...
 
С участието на:
Уил Форте в ролята на Фил Милър
 
* * * * * * *
 
Империя ("Empire") – сезон 2
от 25 септември, всеки петък, от 22:00 часа
премиера за България
 
Номинираният за „Оскар“ Лий Даниелс („Иконом на седем президента“, „Прешъс“) и носителят на ЕМИ Дани Стронг („Иконом на седем президента“, „Промяна на играта“) ни представят „Империя“ - секси и въздействаща драма за собственика на музикална империя, тримата му синове и бившата му жена, които се борят за трона му. 
 
Лушъс Лайън (Номинираният за „Оскар“ Терънс Хауърд („Сблъсъци“, „Hustle & Flow“)) е кралят на хип-хопа. Като невероятно талантлив творец, изпълнителен директор на „Емпайър Ентертеймънт“ и бивш уличен гангстер, той от години има неоспорима власт. Но всичко това се променя, когато научава, че има заболяване, което в рамките на три години ще го направи инвалид. Времето изтича и той трябва да обяви някой от тримата си синове за наследник на империята, без това да доведе до унищожението на и без това вече разклатеното им семейство. 
 
Любимецът на Лушъс е най-малкият му син Хаким (новоизгряващият Бришер Грей) – надарен музикант и разглезен плейбой, който цени славата повече от упоритата работа. Средният син, Джамал (Джъси Смолет - North, The Mighty Ducks) е чувствителна душа и музикален феномен който, за разлика от Хаким, страни от светлините на прожекторите. Освен това Джамал е хомосексуален, което вбесява баща му и го кара да се срамува от сина си. Най-големият син Андре (Трей Байърс от "90210") е финансов директор на „Емпайър Ентертеймънт“. Но на завършилия в „Уортън“ гениален бизнесмен му липсва нужната харизма, която според Лушъс е задължителна за успешното управление на компанията. В борбата си за влияние Андре е подпомаган от манипулативната си съпруга Ронда (Кейтлин Дабълдей - „Увисна;“, „Хвани ме, ако можеш“). 
 
Лушъс насърчава синовете си да се състезават за империята, но всичките му планове се объркат, когато се появява Куки (номинираната за „Оскар“ и ЕМИ Тараджи П. Хенсън - „Странният случай с Бенджамин Бътън“, „Под наблюдение“), която загадъчно излиза от затвора седем години предсрочно, след като е прекарала там почти две десетилетия. Дръзка и безстрашна тя вижда себе си като жената, изградила империята задно с Лушъс, която после поела вината за нарко бизнеса, финансирал ранната кариера на Лушъс. 
 
Засега Лушъс запазва железния си контрол над „Емпайър Ентертеймънт“. Той е обгрижван от трудолюбивата си асистентка Беки (гост-звезда и номинираната за „Оскар“ Габури Сидибе от „Зловеща семейна история“ и „Прешъс“) и разчита на дългогодишния си приятел и председател на Борда на директорите Върнън Търнър (Малик Йоба - „Революция, Girlfriends") за съвети и подкрепа. Той очаква много повече от Аника Калхун (новото попълнение Грейс Гилей), настоящ творчески директор на компания и негово гадже. 
 
Докато членовете на семейство Лайън се боричкат, започва една емоционална игра на шах, която или ще ги унищожи, или ще ги сближи. Ще бъдат загубени животи и любови, докато членовете на сложното семейство се карат и сдобряват, борейки се за трона. И всичко това ще се случва на фона на оригиналния саундтрак, написан и продуциран от легендарния създател на хип-хоп хитове Тимбаленд. Дали членовете на семейството ще се обединят и ще научат да се обичат, преди да е станало твърде късно? Любов, война, семейство, саможертви, пари и музика – това е историята на „Империя“. 
 
С участието на:
Терънс Хауърд в ролята на Лушъс Лайън
Бришер Грей в ролята на Хаким Лайън
Джъси Смолет в ролята на Джамал Лайън
Трей Байърс в ролята на Андре Лайън
Грейс Гилей в ролята на Аника Калхун
Малик Йоба в ролята на Върнън Търнър
Кейтлин Дабълдей в ролята на Ронда
Тараджи П. Хенсън в ролята на Куки Лайън
Габури Сидибе (гост-звезда) в ролята на Беки
 
* * * * * * *

От 24 август предстои да видим и премиерния за България сезон 20 на „Семейство Симпсън“. 

Други премиери през август:

- Свети Джордж, първи сезон от 17 август, всеки понеделник от 22:00 часа (по два епизода);
- Агент Картър, първи сезон от 12 август, сряда и четвъртък от 22:00 часа;
Психаротерапия, трети сезон от 5 август, от понеделник до петък от 23:00 часа (по два епизода)
 


ИЗБРАНО