Френски футбол: ”Лига 1” вече по двата платени канала Диема

5 август 2015 | 09:36 Дачев
Нова Бродкастинг Груп (НБГ) възвръща телевизионните и онлайн права за френското футболно първенство Лига 1
 
От август 2013 до тази година шампионатът се излъчваше от bTV Media Group (по каналите bTV Action и Ring.bg), а преди това отново бе при НБГ (по тогавашния канал "Диема 2", който впоследствие се превърна в "Кино Нова").
 
Мачовете от всеки кръг на Лига 1 от 8 август 2015 г. ще бъдат предавани ексклузивно за България по двата нови спортни канала - Diema Sport и Diema Sport 2, в HD качество.

Още от 6 август феновете ще могат да следят френския футбол и по "Нова Спорт". включително вече и срещите от Купата на Лигата на Франция,

В програмата на двата канала "Диема" до следващата неделя, 18 август, тези мачове засега отсъстват и читателите на Дир.бг ще очакват актуализация на програмата всеки момент (бел.ред.).
 
Придобитите права за излъчване са за период от три години (до 2018 година) и се отнасят както за телевизионните, така и за мобилните и дигиталните платформи на НБГ.
 
* * * * * * *
 
Висшата дивизия във френския футбол - Лига 1 - включва общо 38 кръга на сезон, които се играят от 20 тима от август до май, а в Купата на Лигата на Франция участват единствено професионалните футболни клубове във Франция и мачовете се играят по схема на директна елиминация. 
 
В допълнение към най-качествените мачове от френския футбол в HD качество, зрителите на Diema Sport и Diema Sport 2 ще могат да проследяват и ежеседмично предавания, посветени на подготовката на отборите за всеки кръг, както и две обзорни предавания - в събота и неделя. Акцентите и анализите ще бъдат важна част от коментарните студиа, съпътстващи интересните двубои. 
 
* * * * * * *
 
Мачове от Лига 1 и Купата на Лигата на Франция ще допълнят футболното съдържание на пакета Diema Extra с още една възможност за гледане на качествен футбол. Най-доброто от „А” група на българското първенство, най-оспорваните дербита от Висшата лига, включително и съботния мач от 17:00 часа, възловите срещи от турнира за Купата на Футболната Асоциация и купата на Лигата на Англия, Европейските квалификации за УЕФА ЕВРО 2016 и за Световната Купа на ФИФА 2018 също са част от програмата на пакета Diema Extra.
 
С пускането на новия спортен канал "Diema Sport 2 HD"от 8 август, Нова Броудкастинг Груп ще предложи на спортните фенове най-богатото и разнообразно спортно съдържание в HD качество и ще им осигури възможността да гледат на живо няколко срещи едновременно. Така, от 8 август пакетът Diema Extra ще включва общо 3 спортни HD канала – Diema Sport, Diema Sport 2 и Trace Sports Stars, а препоръчителната месечна такса, на която се предлага и в момента, остава непроменена - 3,96 лв.
 
„Обещахме повече разнообразно и висококачествено спортно съдържание на зрителите и то е вече факт. Смятаме, че пакетът Diema Extra е изключително предложение за всеки спортен фен и мога да ви уверява, че подготвяме още приятни изненади за любителите на спорта” - коментира Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на НБГ.