”Парад на победата” от Москва на 9 май - само по TV7 и News7

8 май 2015 | 12:07 Дачев
В събота от 9:30 ч. двата канала ще излъчат военния парад директно от Червения площад
 
Очаква се отбелязването на 70-тата годишнина от края на Втората световна война (в прессъобщението на TV7 е наречена "Велика Отечествена война", бел.ред.) да се превърне в едно от най-мащабните събития в историята на съвременна Русия.
 
По площада ще преминат 16 000 военни и офицери, както и над 200 бойни машини. На 9 май на Червения площад ще бъде представено и най-доброто от новото руско въоръжение. Легендарните танкове Т-34 и самоходните установки СУ-100 ще водят колоната, а след тях ще преминат дългоочакваните нови машини на руската военна промишленост: най-новият танк „Армата“, самоходната артилерийска установка „Коалициа-СВ“, подвижният противотанков ракетен комплекс „Корнет-Д“, бойната машина на пехотата „Курганец-25“ и бронетранспортьорът „Курганец-25“. В небето над руската столица ще прелетят 143 самолета и хеликоптера. 
 
Единствено TV7 и News7 ще дадат възможност на своите зрители да видят всичко, което се случва на Червения площад на 9- ти май 2015 г.
 
В студиото водещите Николай Чадаров и Анатоли Стайков ще коментират отбелязването на 70-тата годишнина от края на фашизма и националсоциализма заедно с историци, военни експерти, политолози, анализатори и журналисти.
 
* * * * * * *

Според вестник Капитал, слуховете свързват бъдещия нов собственик на двете телевизии с приближения до Владимир Путин руски олигарх Константин Малофеев.

*
 * * * * * *

News7 ще излъчва на 9 и на 10 май и следните четири документални филма:
- "Втората световна война: Севастопол, град-герой"
- "Втората световна война: Митовете за войната",
- "Втората световна война: Спомени за блокадата на Ленинград"
и
- "Втората световна война: Върнатите имена".
 
Излъчването е програмирано за събота и неделя във времето 14 - 15 ч. с повторения в 21 - 22 ч., продължителността на филмите е по половин час.

Не се съобщава кои са авторите на лентите и кога са продуцирани.

* * * * * * * *

TV7 ще излъчи от 20.30 до 22:10 ч. на 9 май и концерт-спектакъла, озаглавен „Пътят към великата победа“ - директно от Червения площад в Москва.


ИЗБРАНО