Мачовете от NBA от днес по Диема Спорт

22 февруари 2015 | 11:08 Дачев
По един баскетболен мач всяка неделя вечер

Нова Броудкастинг Груп АД (NBG), която представлява в България шведската развлекателна група MTG, придоби правата за телевизионно и онлайн излъчване на едно от най-атрактивните спортни състезания в света – мачовете на Националната баскетболна асоциация (NBA).
 
Още от днес най-новият спортен HD канал в семейството на NBG – "Диема Спорт" - ще предлага на зрителите по един мач всяка неделя вечер от 22:30 ч. В предаванията, посветени на неделните мачове от NBA, неуморно ще работят Деян Веселинов и Борислав Борисов.

През април, когато редовният сезон завърши, плейофите ще бъдат отразени още по-наситено, а кулминацията ще дойде с големия финал през месец юни.
 
Всеки четвъртък от 19:00 ч. Diema Sport ще предложи на почитателите на баскетбола и предаването "NBA Action". В него водещият Лъчезар Пройнов на живо ще проследява най-интересните моменти от мачовете в лигата през изминалата седмица.
 
* * * * * * *

За българските зрители, допреди три години NBA се излъчваше само от канал TV+ (от групата на Булсатком) - в периода 30 актомври 2010 - 10 юни 2012 г.
 
Двубоят, с който NBA дебютира по кабелния канал Diema Sport тази вечер, 22 февруари 2015 г., е "Милуоки Бъкс" срещу "Атланта Хоукс".
 
Ежедневни репортажи в спортните новини на Нова телевизия и на интернет платформата Gong.bg (от всеки игрови ден на NBA) ще информират зрителите за най-актуалните събития и интригуващи развои.

* * * * * * *

В петък сутрин Нова телевизия представи в сутрешния си блок впечатляващото спортно студио на канала, оборудвано с най-съвременна техника и апаратура за видео анализи, графики и визуализация. То е разделено на два сета и от него ще се водят коментарните предавания.
 
В представянето участваха и спортните журналисти Петър Виденов и Деян Веселинов. Директор „Спорт” на NBG е Веселин Василев.


ИЗБРАНО