Два нови спортни канала: Diema Sport и Trace Sport Stars

11 февруари 2015 | 09:57 Дачев
Допълнителна месечна такса за кабелните абонати от 3.96 лв, от 21 февруари

Ново студио допълва спортното изживяване; феновете ще могат да гледат всички мачове от българското първенство в HD качество
 
Официалният старт на "Diema Sport HD" и "Trace Sport Stars HD"ще бъде на 21 февруари 2015 г.
Diema Sport и Trace Sport Stars ще се предлагат в пакет Diema Extra (виж логото) срещу месечна такса от 3.96 лв.
 
Нова Броудкастинг Груп разширява портфолиото си от телевизионни канали с пускането на двата нови канала. Те ще бъдат единствените в българския ефир спортни платени HD канали.
 
Разрастването на медийната група е част от стратегията на компанията да предлага все повече разнообразно и висококачествено съдържание на зрителите. 
 
* * * * * * *
 
Diema Sport ще бъде единственият спортен платен канал в българския ефир, който ще предава в HD качество най-доброто от „А” група на родното първенство, най-оспорваните дербита от Висшата лига и футбола на Острова, както и още много футбол и разнообразие от други спортове.
 
Най-горещите и интересни лайфстайл новини за световноизвестни спортисти пък ще бъдат запазена марка в ефира на спортно-развлекателния Trace Sport Stars. Той ще бъде първият по рода си канал в България, посветен на живота на спортните знаменитости – начин на живот, любопитни новини, класации, любовни афери, бракове, разводи, хобита и всичко друго, което вълнува феновете. 
 
* * * * * * *
 
Зрителите ще могат да ги прибавят индивидуално към абонаментните си пакети при обслужващите ги кабелни и сателитни оператори, които имат техническото решение да гарантират качеството и сигурността на съдържанието. 
 
Дидие Щосел, Главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп: „Много съм щастлив, че започваме 2015 с толкова силно предложение за феновете на спорта в България - два нови спортни канала в HD качество, които нямат аналог на българския телевизионен пазар - Diema Sport и Trace Sport Stars. Тази стъпка е част от дългосрочната ни стратегия за развитие на бизнеса и предлагането на все по-разнообразно и висококачествено съдържание на нашите зрители. Тя е и резултат от значителното увеличаване на спортното съдържание, чиито права придобихме през последните няколко години”, коментира . 
 
За да допълни футболното изживяване, медийната група ще изгради изцяло ново спортно студио, което ще бъде създадено по западен образец. То ще бъде оборудвано с най-съвременната техника и апаратура за видео анализи, графики и визуализация на зрелищните спортни прояви. Модерната концепция ще намери отражение и в цялостната визия на студиото – то ще бъде по-голямо и по-просторно и ще е разделено на два отделни сета, от които ще се водят коментарните студия.
 
Програмата на Diema Sport ще бъде с основен фокус върху срещите от „А” футболна група. Всяка седмица феновете ще проследяват всичките 6 мача от „А” група. През уикенда каналът ще излъчва и двубои от Английската висша лига. Футболното съдържание включва още срещи от други първенства и изобилие от мачове от квалификациите за Европейското първенство през 2016 г. и Световното първенство през 2018 г. в Зона „Европа”, за които Нова  Броудкастинг Груп притежава правата за телевизионно и онлайн излъчване. 
 
Боксът и баскетболът също заемат важно място в програмата на Diema Sport. Сред най-дългоочакваните спортни събития, които каналът ще излъчи, са 12-те турнира висококачествен професионален бокс на немската компания „Зауерланд Ивентс” – промоутърския клуб на Кубрат Пулев, професионалните боксови галавечери в Англия на компанията Matchroom Sport, както и Европейското първенство по баскетбол през август и септември 2015 г. 
 
Ефирът на Diema ще продължи да излъчва двубои от Английската висша лига и мачове от българското първенство. 

* * * * * * *

Програмата на "Trace Sport Stars" бе предложена (от Лондон) на българския пазар още през 2012 г. от тогавашната "Chello Central Europe", но не успя да намери купувачи сред кабелните оператори.

От 6 месеца насам правата са предоставени на "Нова Броудкастинг Груп", която намира описаното по-горе решение на проблема.
 
Публикуваната от tv.dir.bg програма на канала реално не се излъчва в България в локализиран вариант от страна на кабелните операторикъм настоящия момент.