BGTV (”България Кабел ТВ”) изчезна

28 ноември 2014 | 19:10 Дачев
От няколко дни насам са спрели излъчванията на BGTV.

Tелевизионната програма се създаваше и разпространяваше от дружеството "България Кабел ТВ" ООД повече от 17 години - от началото на 1997 г. до ноември 2014 г. Сега каналът е спрян от всички кабелни, DTH и IPTV оператори.
 
Според информация от нейния собственик Георги Бедников, телевизията е продадена още преди месец.
В неговата видеовизитка се казва, че е екстрасенс-ясновидец и консултант по човешките проблеми. Той бе водещ и на предаването "Споделете с мен".
 
Новият собственик на телевизията, даден и за контакт на сайта на BGTV, е Йордан Кръстев, който придобил и малкоизвестната Gordimy TV от групата на "България Кабел", излъчваща само по интернет.
 
Йордан Кръстев е бил кандидат за депутат на 16 място в 24 МИР - София на парламентарните избори от 5 октомври тази година, от партия АБВ.
 
* * * * * * *

Освен предаването "за човешките проблеми", водено от Бедников, телевизията излъчваше религиозни предавания (на д-р Евалт Франк и на д-р Чарлз Стенли, както и предаването "Среща с Благовест Белев"), фолклорни предавания като "Фолклорна трапеза", "Балкан фолк", "Багрите на българското", "Пирин Фолк", "Световно фолклорно изкуство" и детското "Изворче", детски куклен театър, сръбското музикално шоу "Planeta Sezam", предаването за шлагери "Песни за душата", документални поредици, сериали и стари игрални филми.

BGTV има регистрация в СЕМ в политематичен профил за разпространение по кабел, сателит (реализиран от 2002 г.) и цифров ефир (нереализиран).

Цената на сделката, както и бъдещето на телевизията, не са обявени.

Новият собственик - Йордан Кръстев - е бил в "Демократична славянска партия", функционираща през 90-те години, но с неизвестна за публиката съдба днес. До 2004 г. Кръстев е изпълнителен директор на “Цицерон България” АД, през февруари 2005 г. става съдружник във фирма “САТ Трейдинг” ООД (търговска дейност), но само до месец юли същата година, до 2006 г. е съдружник в “Свей” ООД.
/възможно е и случайно съвпадение на трите имена - бел.ред./


ИЗБРАНО