Финалът на световното гледан от 1.2 млн души по БНТ

14 юли 2014 | 17:48 Дачев
БНТ1 и HD с рекордни рейтинг
 
1 209 000 зрители средно изгледаха снощи финала на Световното първенство по футбол в Бразилия по БНТ1 и БНТ HD, сочат данните на ГАРБ. 
 
Срещата между Аржентина и Германия е донесла 17,4% рейтинг при зрителите над 4-годишна възраст, общо за двата канала (съответно 2,9% за bTV, 1,8% за Нова ТВ и 0,3% за TV7).
Часовият слот вероятно е от 22 до 01 ч., но не е конкретизиран от пресофиса на БНТ.
 
"Тази година дадохме шанс на младото поколение коментатори и те оправдаха високите очаквания. Получихме много поздравления за работата си, имаше и упреци. Важно е да кажа, че приемаме критиките и няма да спрем да доказваме, че БНТ винаги е била на висотата на големите форуми, които излъчва” – каза Даниел Чипев, директор на дирекция „Информация”.
 
Специално за Мондиала, БНТ предложи на своите зрители триизмерно студио в духа на митичния стадион Маракана, специално издание на списанието БНТ Спорт DiGi, както и интренет-услугата catch-up, която позволява живото предаване да се връща назад до един час.
 
* * * * * * *
 
Рекламното време на националната телевизия за последния месец е било изцяло запълнено.
 
По време на световното по футбол, БНТ разполага с разширено рекламно време - 12 минути на час (при законово ограничение от 15 минути на ден, освен по време на събития с обществена значимост).
 


ИЗБРАНО