”Фрактура” на 16 години, празнично издание в събота

30 юни 2014 | 12:07 Дачев
Фрактура” по Diema е единственото предаване за рок и метъл музика
 
По повод годишнината, на 6-и срещу 7-ми юли (неделя), телевизия Диема ще излъчи празничното издание „16 години Фрактура”.
 
Рок равносметката в цифри показва 832 предавания или близо 100 000 минути с най-големите рок звезди и най-значимите рок събития и новини.
 
Васко Катинчаров е автор и продуцент на предаването.
Вижте промо видео.
 
* * * * * * *
 
В продължение на два часа, зрителите в събота вечер ще видят множество забавни откъси от интервюта, които са били излъчвани в шоуто през годините.
 
Ще бъдат припомнени весели фрагменти от интервюта със Slayer, Lacuna Coil, Hatebreed, Sabaton, Nile, Machine Head, Deftones, Tarja Turunen, Gojira, Mayhem, Korn, Accept, Korpiklaani, Anathema, Sick Of It All, Napalm Death, Kreator, Helloween, Trivium, W.A.S.P. и много други.
 
“Като си направя равносметка, малко се плаша кога минаха цели 16 години. С времето установих, че да имаш късмет е едно, но да си упорит и да се бориш за нещата, в които вярваш, е съвсем друго. “Фрактура” отдавна се превърна във феномен в родния ефир, защото съумява да оцелява в съвременната телевизионна матрица, която отхвърля такива предавания като чуждо тяло. Шоуто обаче съществува благодарение на човешкия фактор, който го движи, а не защото е третирано като чист телевизионен продукт. Искрено благодаря на всички, които са подкрепяли и подкрепят предаването по някакъв начин“, коментира повода Васко Катинчаров.
 
* * * * * * *
 
Началото на предаването е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998 година. Дълго време то се излъчва по ММ, но след като каналът е закрит през май 2010, се мести в телевизия Диема. 
 
Това е и най-старото специализирано ТВ рок предаване в ефира. За целия този период от 832 предавания, което е близо 100 хил. минути, зрителите са гледали специални интервюта с най-големите световни рок звезди, хиляди клипове, както и стотици репортажи от всички значими рок събития в страната.
 
Предаването “Фрактура” се излъчва по телевизия Диема в неделя от около 24:00 ч. с пълно повторение всеки петък от 00:30 ч. 
Шоуто достига до зрителите с приятелската подкрепа на уиски "Jack Daniel’s" и бира "Каменица".
 


ИЗБРАНО