”Клуб Investor” за присъединяването към еврозоната

27 май 2014 | 07:56 Дачев
В поредното издание на предаването Клуб Investor се дискутира темата за закъснялото присъединяване на България към еврозоната.
 
Гости на водещия Ивайло Лаков са Владимир Кисьов - директор на Европейския институт, главен преговарящ с ЕС - 2000 – 2001 г. Любомир Дацов- икономист и финансист, зам.-министър на финансите в две правителства, и проф. Ганчо Ганчев- декан на Стопански факултет  в ЮЗУ „Неофит Рилски”.
 
Финансовите експерти търсят отговор на въпросите може ли и трябва ли въвеждането на еврото у нас да бъде следващата значима стъпка за България, дали членството в еврозоната ще бетонира европейската интеграция на страната ни и дали ще даде импулс на икономическото ни развитие или пък ще доведе до нежелано повишение на цените.
 
В пряка връзка с Будапеща, Алекси Андонов - финансов експерт, консултант международни борси и пазари - прави анализ: защо Унгария не бърза към еврозоната.
В предаването има и подробни репортажи за съдържанието и правилата на еврозоната, както и за мнението на български политици и експерти за членството на България в общия валутен съюз.
 
Продуцент на Клуб Investor е Кармелита Тонева.
27 май 2014, 21:00 ч., България Он Ер.


ИЗБРАНО