Проф. Вучков няма да прави предаване

29 септември 2013 | 10:05 Дачев
Опровержението бе направено лично от пишман водещия

Тази сутрин в ефира на Нова телевизия проф. Юлиан Вучков отрече да прави предаването "Времена и нрави" по Канал 3.

Официалните съобщения от канала, рекламите в ефир и програмната му схема показваха точно обратното - че предаването се завръща на 1 октомври 2013 г. и че ще се излъчва всеки вторник от 20:30 ч.

Опровержението бе направено лично от пишман водещия в интервю за Люба Кулезич ("На светло").

* * * * * * *

От свои източници TV.dir.bg научи, че програмната схема на Канал 3 от 1 октомври е фиктивна и е разпратена на медиите единствено с цел въобще да присъства.

В телевизията все още не знаят точно какво ще излъчват другата седмица. Предстоят кардинални промени във всички параметри на програмата, които обаче ще бъдат оповестени не по-рано от последния момент.

* * * * * * *

Юлиан Вучков в ефира на Нова ТВ обвини за проваленото си завръщане пред камерите Мария Опренова, Николай Бареков и Маргарита Михнева.
Бареков първо му обещал да има предаване по TV7 всеки петък, но след това започнал да променя деня - веднъж четвъртък, друг път - сряда. Накрая дошъл ред и на ефирното време, което ставало по-кратко за професора след всяко следващо участие. Според него това представлява вид цензура с цел да бъде ограничена политическата критика - първоначално срещу ГЕРБ, а на следващ етап - срещу БСП и ДПС.
 
Бареков лично опитал да пласира Вучков в Канал 3, за да го отлъчи от TV7. Впоследствие обаче променил мнението си и се погрижил новата собственичка на Канал 3 Мария Опренова да се отметне от сключеното споразумение с професора, въпреки че по това време вече били уредени дори най-дребните детайли по него.
През последните няколко дни Мария Опренова се е опитвала да отложи завръщането на водещия на екран, твърди агенция Блиц. Когато той поставил въпроса ребром, тя заявила: "Ако те канят от други места, нямам против да приемеш!".
 
Вучков обвини и Маргарита Михнева - тя не успяла да преглътне, че звезда като професора ще я засенчва в ефира на Канал 3.
 
След това твърдение, водещата на "На светло" Люба Кулезич възропта срещу намесването на толкова много имена в история с непотвърдени данни. Тя отсече, че разговорът започнал да става прекалено личен и не позволи на Юлиан Вучков да довърши конспирацията.



ИЗБРАНО