Футболни страсти по TV7 и News7 през седмицата

22 юли 2013 | 17:20 Дачев
Футболният маратон започва още днес в 18 ч.

И тази седмица TV7 и NEWS7 ще предложат много спортни страсти на българския фуболен запалянко.


Футболният маратон започва още днес (22 юли) с мача от А група между Славия и Берое от 18:00 по NEWS7. До края на седмицата двата канала ще излъчат общо 8 футболни срещи, както и две ММА-гали.

В сряда, 24 юли от 20:30, шампионът Лудогорец играе срещу Слован (Братислава) в мач-реванш от втория предварителен кръг на Шампионската лига. Очаква се разградчани да са с нов треньор, след като вчера бе уволнен Ивайло Петев.

В четвъртък (25 юли), от 20:30 Ботев (Пд) приема Зрински (Мостар) в мач от Лига Европа.

От петък до понеделник следват 6 срещи от А група.
Гвоздеите в тях са двубоите Лудогорец - Черноморец в събота (27 юли) от 20:00, както и Левски - Локомотив (Пд) в неделя (28 юли) от 20:00.

В сряда и четвъртък, 31 юли и 1 август, TV7 ще излъчи от Мюнхен и третия футболен турнир "AUDI Cup". В сряда ог 19:15 ч. е мачът Манчестър Сити - Милан, а в четвъртък по същото време е мачът за трето място. В турнира участват 4 отбора: домакинът Байерн (Мюнхен), бразилският Сао Пауло, английският Манчестър Сити и италианският Милан.

* * * * * * *

Стартът на българското футболно първенство традиционно прикова феновете пред малкия екран. Първите мачове в ефира на TV7 `ЦСКА - Локомотив (Пловдив) в събота и Ботев (Пловдив) - Левски в неделя привлякоха вниманието на повече от милион и триста хиляди зрители.

Ботев (Пд) - Левски убедително оспорва първото място по гледаемост в неделния ефир с близо 23% пазарен дял и рейтинг близо 5. Съботният мач държи убедително второ място по гледаемост с пазарен дял над 17% и рейтинг  4%.

Сблъсъкът на волейболните ни национали с отбора на Италия в неделната вечер (от 22:30 ч.), в мач за 3 място на Световната лига по волейбол в Аржентина, е достигнал до над 700 000 почитатели на българския спорт. Прякото предаване на мача от Световната лига по волейбол отчита над 22% пазарен дял и второ място по гледаемост.


ИЗБРАНО