Нова Груп спечели отново правата за английската Висша Лига

6 февруари 2013 | 14:17 Дачев
От пресофиса на "Нова Броудкастинг Груп" (NBG) се похвалиха, че отново са спечелили правата за английската Висша Лига за България.
 
През следващите 3 години медийната група ще бъде единствената, която ще излъчва английски футбол у нас - "ФА Барклейс Премиър Лийг", "Купата на ФА", "Купата на Лигата", "Чемпиъншип" и домакинските мачове на английския национален отбор.
 
NBG е част от шведската медийна група Modern Times Group (MTG).
 
Правата са за излъчване на английската ФА Барклейс Премиър Лийг за България през следващите 3 сезона (2013 – 2016 г.). Така каналите Нова ТВ, Диема и Нова Спорт отново получават ексклузивната възможност да излъчват всички мачове от престижното английско първенство, както и правото на интернет отразяване и развиване на посветения на Висшата Лига уеб сайт (novasportplay.bg).
С удължаване на договора за футболните сезони 2013/2014, 2014/2015 и 2015/2016, каналите на NBG ще излъчат всички мачове от английското първенство, което включва ексклузивно право върху 380 мача на сезон.
 
Освен двубоите от Премиър Лийг, NBG ще продължи да излъчва и срещи от турнира за Купата на Футболната Асоциация (ФА), както и всички домакински мачове на националния отбор на Англия до 2018 г.
NBG ще продължи и излъчването на Купата на Лигата до 2015 г., както и ще предава мачовете от второто ниво във футболната йерархия на Англия – Чемпиъншип – също до 2015 г.
 
MTG държи правата за излъчването на английската ФА Барклейс Премиър Лийг също и в Швеция, Дания, Естония, Латвия, Литва.
 
* * * * * * *
 
„Радваме се, че именно Modern Times Group спечели отново правото да излъчва мачовете от елита на английския футбол в България. Убедени сме, че както досега, те ще продължат да предлагат на многобройните фенове на английския футбол в страната най-доброто отразяване на Премиър Лийг” - сподели изпълнителният директор на английската "ФА Барклейс Премиър Лийг" Ричард Скъдамор.
 
„Много сме щастливи, че за пореден път Висшата Лига повери правата за излъчването именно на Нова Броудкастинг Груп, която надделя над изключително силна конкуренция в лицето на голяма част от медийните групи в страната. През годините нашите канали  заслужено се утвърдиха като дома на английския футбол. С подновяването на този договор и с дългосрочните споразумения, които имаме за отразяването на Купата на ФА, Купата на Лигата, Чемпиъншип и домакинските мачове на английския национален отбор, всеки мач от английския футбол ще бъде излъчван единствено в каналите на Нова Броудкастинг Груп” - коментира Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на NBG.
 
Директор "Спорт" на медийната група е Веселин Василев.


ИЗБРАНО