Футбол: България - Украйна, А група, Купа на България по БНТ

13 ноември 2012 | 11:59 Дачев
7 камери за мача ЦСКА - Берое в неделя

Утре (сряда, 14 ноември) БНТ ще излъчи на живо приятелската среща между отборите на България и Украйна от Националния стадион "Васил Левски".

Студиото преди мача започва в 17:30 ч. с водещ Методи Манченко. Негови гости ще бъдат Владимир Манчев и Вили Вуцов, който ще бъде и гост-коментатор.

Селекционерът на българския национален отбор Любослав Пенев е поканил Маркос Маркиньос за мача с Украйна. Очаква се бразилският полузащитник, който има български паспорт, да пристигне за лагера преди приятелската среща.Щабът на националния отбор вече работи за изкарването на паспорт и на Иван Цветков. 33-годишният нападател на "Ботев" (Пловдив) е в списъка с повиканите за контролата. Той обаче има единствено холандско гражданство.

Коментатор на срещата ще бъде Ивайло Ангелов, репортери: Антония Близнакова и Петър Иванов.

* * * * * * *

В неделя (18 ноември) БНТ ще предава пряко срещата от А група между ЦСКА и Берое (14:25 - 16:30 ч.).

"Червените", които завършиха разочароващо 0:0 с "Черно море",  са четвърти в подреждането, като ги делят от беройци - на 10-ото място,  само 8 точки. "Берое" победи през уикенда у дома "Литекс" с 1-0 и агитката има повод да подкрепя отбора в София  със самочувствие и настроение.

БНТ ще включи на живо сигнал със 7 камери непосредствено преди началото на двубоя в 14:25 ч. Коментатор на срещата ще бъде Ивайло Ангелов, репортери – Петър Иванов и Иван Петров.      

БНТ ще предаде на живо и мачове от 14-ти и 15-кръг на „А” ПФГ.
За да улесни феновете и да достави максимално удоволствие на зрителите на българския футбол, БНТ и носителят на правата („Футбол Про Медия”) се договориха на 28 ноември (сряда) телевизията да излъчи мача „Левски” – Етър”, а на 9-ти декември (неделя) - ЦСКА - „Локомотив /Сф/.

* * * * * * *

От 16:30 същия ден (неделя) започва „Спортна треска”, където зрителите ще видят и чуят всички реакции след мача, ще видят репортаж от "Миньор"  - "Монтана", обзор на най-интересните моменти от съботните мачове - "Локомотив /Пд/ - "Черно море", "Ботев" /Вр/ - "Ботев" /Пд/ и "Етър" -"Славия" и ще бъдат редовно информирани за развитието на двубоя в Разград „Лудогорец” – „Левски”.

* * * * * * *

Националната телевизия възобновява излъчването на спортното обзорно предаване „Трето полувреме” още тази неделя – по БНТ Свят от 22:10 ч. и  от 01:00 ч. по БНТ1, - за да направи феновете на родния футбол свидетели на головете от 13-ия кръг на „А” ПФГ, на реакциите и коментарите след мачовете и най-вече - след дербито „Лудогорец” и „Левски”.

* * * * * * *

Следващият петък (23 ноември) от 17:25 ч. е срещата-реванш между "Литекс" и "Локомотив" (Пд) в турнира за Купата на България, предаването е пряко от Ловеч.
Коментатор на мача ще бъде Никола Ибришимов, репортери: Радостин Любомиров и Георги Славчев.
Мачът ще бъде изключително оспорван, след като двата отбора завършиха наравно 0:0 в първата си среща в Пловдив. Реваншът в Ловеч ще определи отбора, който продължава напред. „Литекс” и „Локомотив”/Пд/ не се представят убедително в първенството, така че Купата на България е единствената им възможност за трофей този сезон.

Следващата събота (24 ноември) от 13:30 ч. БНТ ще излъчи и срещата-реванш ЦСКА - "Лудогорец".
Това е безспорно най-интересният мач-реванш от 1/16-финалите в турнира за Купата на България. Коментатор на мача ще бъде Ивайло Ангелов, репортери: Антония Близнакова, Петър Иванов. Студиото започва половин час по-рано (от 13:00 ч.).



ИЗБРАНО