Андрей Захариев от БНТ - „Рицар на книгата”

24 април 2012 | 11:56 Дачев
За девети пореден път Асоциация "Българска книга" връчи награди на онези журналисти и общественици, които с работата си подкрепят не просто издателския бранш, а и четящите и пишещите.
 
Водещият на предаването "Библиотеката" (по БНТ1 и БНТ Свят) Андрей Захариев вече е Рицар на книгата не само по душа, но и по протокол. Той сподели, че Рицарят никога не е самотник и оттук започва баналното, и неговата банална благодарност към всички онези, които са рицари заедно с него.
 
Наградата “Рицар на книгата” се връчва ежегодно за заслуги в развитието на книжния сектор, за утвърждаване на българската книга и четенето като основни фактори за развитието на личността и по случай 23 април – Международен ден на книгата и авторското право.
 
Андрей Захариев спечели наградата в категория "Електронни медии", която националната телевизия превзе с 4 от общо 5 номинации.
Бойко Василев за "Панорама", Георги Ангелов за "Денят започва с култура" и Евгения Атанасова за "Малкото голямо четене" (излъчвано февруари - юни 2011 г.) са другите номинирани, които превърнаха четенето и книгите в кауза на БНТ.
 


ИЗБРАНО