Ски в Банско - пряко и сноуборд в Швейцария по БНТ

24 февруари 2012 | 10:02 Дачев
Световна купа по ски за жени - пряко от Банско Спускането е в събота, 25 февруари от 10:40 часа Супер G у в неделя, 26 февруари от 11:40 часа

България продължава да бъда една от най-силните ски дестинации в сезона на Световната купа по ски алпийски дисциплини. След като мъжете премериха сили в Банско идва ред на дамите. Отново хиляди фенове ще изпълнят трибуните на Бъндеришка поляна, а милиони телевизионни зрители ще станат свидетели на скоростните дисциплини спускане и супер G.

При жените тази година няма много въпросителни. Превъзходството на Линдзи Вон е безпрекословно. След като загуби трофея в самия край на миналия сезон, сега чаровната американка ще си го върне - и то с "гръм и трясък".
Линдзи води на Тина Мазе с разлика от над 400 точки и едва ли някой се съмнява в крайната ú победа. Преднината на Вон в спускането също е внушителна и засега единственият отворен въпрос остава - ще успее ли да вземе и малката купа в супергигантския слалом.

В Банско е предпоследното състезание в дисциплината, а разликата между Линдзи и следващите я Фабиен Сутер от Швейцария и Ана Фенингер от Австрия е съответно 87 и 100 точки. Въпреки че интригата тук не изглежда толкова голяма, удоволствието да бъдете в компанията на такива жени като Линдзи, Тина, Фенингер, Джули Манкузо, Лара Гут, Мари Маршан-Арвие е достатъчно предизвикателство да ви видим на 25 и 26 февруари в подножието на връх Тодорка за поредната доза ски адреналин.

* * * * * * *

Зимните спортове продължават с 20-минутен репортаж от Вейсонас, Швейцария. В събота от 16:10 ч. БНТ1 ще излъчи оттам Световната купа по сноуборд.

* * * * * * *

Веднага след сноуборда в събота - футбол: красиви кадри и незабравими спомени за пътя на Дания към Евро 2012. В третия епизод на документалната поредица "Пътят към Евро 2012" зрителите от 16:35 ч. ще разберат още:
- ще покаже ли Италия новото си лице под ръководството на Чезаре Прандели;
- предаването ще представи и стадиона в Познан и ще покаже дали е готов за голямото предизвикателство и спомен за големия Валери Лобановски;
- Рууд Гулит разказва за титлата на Холандия от 1988 година;
- младата надежда на Англия Фил Джоунс се връща в училище....

* * * * * * *

Любителита на бокса пък ще могат да наблюдават какво се случва на Международния турнир "Странджата" - в пряко предаване от зала Универсиада в София. Един час качествен бокс от 18 до 19 ч.




ИЗБРАНО