Алфа ТВ под натиск, журналистите организират пресконференция

4 януари 2012 | 20:40 Дачев
Вестник „Атака”, както и близката до партията телевизия „Алфа” – спират. Това заявил пред редакционния колектив на вестника лидерът на атакистите Волен Сидеров, цитиран от агенция "Крос".
Първият брой за тази година така и няма да излезе. Причина за закриването им е липсата на пари

Телевизията засега няма да бъде спряна, но предстоят промени в програмата и съкращения в състава - твърдят обаче от агенция "Блиц", позовавайки се на пресцентъра на "Атака". За Дир.бг източници от самата телевизия потвърдиха, че "Алфа" няма да се закрива. Програмата на медията е разпространена за две седмици напред.

Държавната субсидия на партията рязко спадна, след като част от депутатите й напуснаха парламентарната група и тя достигна инимума народни представители – 10 на брой. От „Атака" поясняват за медиите, че вестникът и телевизията се издържат с пари от партийната каса, „но заради многото депутати, напуснали редиците на "Атака" под натиска на Борисов, който в замяна им предложил пари, голяма част от държавната субсидия е пренасочена към ГЕРБ и парите в касата на атакистите останали прекалено малко".

По повод затрудненята на двете медии, близки до партия „Атака”, утре, 5 януари от 11 ч. журналистите от вестник "Атака" и телевизия "Алфа" организират пресконференция в националния пресклуб на БТА.
Темата на пресконференцията е: "Бойко Борисов спира в-к "Атака" и телевизия "Алфа". Очаква се да присъства и Волен Сидеров.

* * * * * * * *

През м. август 2011 г. лицензът на телевизията бе забавен от СЕМ с мотив - "неясно финансиране". В крайна сметка на 31 октомври в 7 ч. бе излъчен първият й сутрешен блок „Добро утро, българи“, а наскоро (от 19 декември) Волен Сидеров стана водещ на ежедневното коментарно предаване "Атака" в праймтайм.
Преди време (до 17 юли 2009 г.) той бе автор и ководещ на предаване със същото име - "Атака", но по телевизия СКАТ.



ИЗБРАНО