Топ дизайнер

"Project Runway": Водещата и изпълнителен продуцент на това култово шоу от 2004 г. насам, превърнало се в любимо на младата градска публика от цял свят, е несравнимата Хайди Клум (Heidi Klum), най-успешният топ модел в последните години.

Това риалити шоу се излъчва по Lifetime Television, а преди това (2004 - 2008) - по кабелния канал Bravo. Дистрибутор е FremantleMedia.

Всеки сезон, в търсене на слава и място на модния Олимп, стартират 15 кандидати, които се състезават един срещу друг в изпитание на тяхната креативност и оригиналност. Но след всеки кръг ще отпада по един кандидат, докато накрая остане само най-добрият.

А неговата награда е 100 000 долара, с която спечелилият да развие собствена модна линия, както и възможността да покаже колекцията си пред световния моден елит в седмицата на модата в Ню Йорк - New York Fashion Week.
Но пътят дотам не е лесен, защото младите дизайнери са изправени пред взискателно жури от професионалисти, където, освен Хайди Клум, ще гостуват величия като дизайнерът Валентино и фешън икони като Виктория Бекъм и Сара Джесика Паркър.

Водещата има номинации за наградите Еми за всеки от първите 4 сезона, а през 2007 г. тя и шоуто спечелиха наградата Peabody.

От 6 декември 2008 г. по Нова телевизия.
От 10 октомври до 3 ноември 2012 г. по Fox Life (сезон III).

ИЗБРАНО