ВИП Брадър 3

"ВИП брадър 3" (благотворително издание) - започва с провокация към благородството - „Има ли известни българи, които искат на помогнат на хора в нужда? Има ли известни българи, които искат да покажат как се прави добро? Да дадат пример за това, че всеки може да помогне?” – пита шоуто в началото на подготовката за своя нов сезон.

Водещ - Ники Кънчев, продуцент – "Old School Productions (продуцентска компания на Никола Тупарев, основана в края на миналата 2008 г.).

Благотворителният "ВИП брадър" е версия на шоуто, в която знаменитости участват, за да подкрепят благородни инициативи. Появява се през 2001 година във Великобритания. Оттогава до днес шоуто се излъчва с огромен успех, събирайки значителни средства за различни благотворителни каузи.

Български знаменитости участват, за да помагат на хора в нужда. Те не просто „си почиват в една добре обзаведена къща”, а са заети почти непрекъснато, придавайки смисъл както на собственото си участие в шоуто, така и на неговата крайна цел – да събере средства, благодарение на които хора в нужда да получат дълго чакана помощ. Постоянните ангажименти на съквартирантите се състоят в мисии, чрез които ще се умножават средствата за благотворителност. Така например, те правят шоу-спектакли, участват в игри, занимават се с всичко, което би могло да събере пари за подкрепяните от тях благотворителни каузи. Възможно е да излизат и на улицата, сред хората, където с помощта на своята изобретателност отново да събират пари.

За първи път през този сезон номинациите са положителни. Вотът на зрителите също ще е позитивен - те гласуват за съквартирантите, които харесват, вместо за тези, които искат да изгонят. Победител в риалити шоуто е този ВИП-съквартирант, за когото зрителите са гласували най-много.

Голямата награда за победителя е въпрос на чест. Той няма да си тръгне с парична сума, а с благодарността и признателността на хората, получили помощ от него. Средствата, които "Нова телевизия" събира от кратки съобщения и телефонни обаждания на зрители по време на шоуто, се даряват за благотворителност.

Съквартирантите не живеят в пълна изолация, а при определени условия могат да излизат от къщата. Звездите са ангажирани в благородни съревнования и изпитания, а условията на живот в къщата трябва да предразположат съквартирантите към съжителство без интриги и скандали.

Победител - Деян Славчев-Део.

От 16 март до 10 май 2009 г. по Нова телевизия.

ИЗБРАНО