Зад фасадата

Седмично обзорно публицистично предаване. Водещ - Силвия Трендафилова. (Предишни водещи - Галин Йорданов, Велизар Енчев)

Предаване с поглед зад фасадата на българската псевдодействителност, с анализи и коментари на стопанските и финансовите отношения, вътрешно и външнополитическите процеси. Предаването е не само панорама на политическите страсти през изминалата седмица, но и поглед към близкото и по-далечно минало, където се крият причините за печалната икономическа действителност у нас.

Чрез надникване в не дотам ясно регламентирани дейности на администрацията, в управленски решения на политическата върхушка със съмнителен характер и в сенчести страни на бизнеса, предаването си поставя за цел да изяснява на обикновените българи какво място заема държавата им в Европейския съюз, какво място заемат самите те в съзнанието на хората от властта и какво бъдеще очаква техните потомци занапред.

„Зад фасадата” съчетава коментари върху публикации в медиите, съпоставка на официални и неофициални статистически данни, икономически анализи на отрасли от стопанската сфера, наред с живо общуване с гости в студиото и телефонна връзка със зрителите.

Всяка неделна вечер в „Зад фасадата” гостуват интелектуалци, писатели, университетски преподаватели. Думата имат и зрителите, разполагащи с открити телефонни линии за връзка с водещия. Предаването е свободна трибуна на всички мислещи граждани, които не се примиряват с престъпното статукво в политиката и икономиката.

„Зад фасадата” е огледало на болното българско общество, в което корупцията и беззаконието са норма, а почтеността е порок.

По телевизия СКАТ.

ИЗБРАНО