10-те най

„10-те най” представлява национална класация на десетте най-изявени събития /личности / групи от събития и/или личности, които са подредени по някакъв характерен признак.

Обхваща абсолютно всички сфери на общественото полезрение – от исторически дати, през природни феномени и забележителности, чак до постиженията на изкуството и културата, съвременния живот, всекидневието на отделния човек, актуалните обществени, политически, спортни, шоубизнес и хай-лайф събития и персони.

Темата на класацията за конкретен брой се набелязва от екипа на шоуто. После се допитват до широк кръг от специалисти – журналисти, рекламисти и др., които помагат да се състави списък от 15 до 30 възможни номинации. Обявяват ги в интернет, където всеки може да нареди от тях свой вариант за „10-те най”.

Гласуването по една тема продължава 7 дни. След това резултатите се обработват, за да могат зрителите да гледат крайния вариант по телевизията, а в интернет излиза темата за следващия брой.

"В цяла Европа се правят какви ли не интересни класации – Топ 10, Топ 40, Топ 99, Топ 100 еди какво си… трябва само да следите немските сателити, VH1 и т. н. Един ден решихме, че вместо да седим и да цъкаме с език какви хубави предавания правят по чужбина, по-добре и ние да измислим нещо подобно за България.

И така, в главите на нашите продуценти изведнъж просветна идеята за „10-те най” - първата по рода си класация на живота у нас.” - споделят от екипа на шоуто (който прави и "Сблъсък"). Водещ е Димитър Павлов.

ИЗБРАНО