Hell’s Kitchen България

Кулинарно риалити шоу за професионалисти, формат на ITV Studios. Водещ - Виктор Ангелов (в САЩ - Гордън Рамзи, с участници аматьори). Су шефове - помощници на водещия са Любен Койчев и Милена Димова.
Продуцент: Нико Тупарев / "Old School Productions".

Заглавието означава "Кухнята на ада", но не се превежда на български език. Sous-chef идва от френски език и означава първи помощник на главния готвач.

След кастинг - 1300 души с финална пресявка от 400 кандидати, 18 професионални готвачи се борят за наградата от 100 000 лева и възможност за работа в ресторанта на Виктор Ангелов. Един от най-интересните елементи в шоуто е отборната игра, но е много трудно да останеш отборен играч след като знаеш, че накрая ще спечели само един.

Участниците са разделени на два отбора. Най-важната задача е вечерята, по време на която готвачите доказват професионалните си умения в кухнята, изпълнявайки истински поръчки от гости на ресторанта на предаването. По време на вечерята, всеки един от участниците отговаря за определена станция – салати, месо, риба, десерти и пр.

Дневните предизвикателства внасят допълнително напрежение в ежедневието на готвачите. Отново разделени на отбори - мъже и жени, те ще трябва да мерят сили в задачи, свързани с бързина, ловкост, дисциплина и умението да разпознават вкусове и продукти.

Водещият опознава в дълбочина силните и слабите страни на участниците. Той ги поставя на ръба на възможностите им, за да проверя как се справят в екстремни условия, търся точния баланс между кулинарни умения и сила на характера, за да избере накрая този, който е най-достоен за победата.

Състезанието между професионални готвачи ще се излъчва три пъти седмично – във вторник, сряда и четвъртък от 21:00 часа. 9 готвачи достигат до финал, победителят е 1.

Фейсбук: facebook.com/hellskitchenbulgaria/

От 27 февруари до 24 май 2018 г. по NOVA.
Победител: Дани Спартак (Филип Спасов - 2 място, Светлана Илиева - 3 място).
От 26 февруари до 30 май 2019 г. - сезон II (39 епизода x60 мин.).
Победител: Веселина Чилева (Никола Симеонов - 2 място, Николай Тихомиров - 3 място).
От 25 февруари до 21 май 2020 г. - сезон III (39 епизода x60 мин.).
Победител: Реджеп Бадев (Атанас Балкански - 2 място, Цветомир Тодоров-Цецо - 3 място).
От 25 февруари до 22 май 2022 г. - сезон IV. Победител: Валентина Вълкова (Виктория Зайкова - 2 място, Николай Ангелов - 3 място).
От 20 февруари 2023 г. - сезон V.

ИЗБРАНО