Необичайните заподозрени

Авторско седмично обзорно предаване, базирано на базирано на "персонифицираната журналистика". Водещ - Георги Лозанов.

Авторът издирва и дава трибуна на гласове и идеи, които поради екстравагантността си, полемичността си или инерции в мисленето трудно получават публичен достъп. Недоизказаното може да се окаже по-важно от казаното, затова предававането се вслушва именно в недоизказаното.

Търсят се скритите резерви на журналистиката, с които тя да се защити от нарастващите обвинения, че заобикаля истината, че традиционните медии са неспособни да се справят със ситуацията на „пост истина”, предизвикана от липсата на правила в интернет.

Съдържанието на предаването се изгражда от важни, но медийно неексплотирани теми от сферата на политиката, изкуството, науката, медиите, градската среда, социалния живот, човешките права, междуинституционалните отношения, публичното поведение и изразените позиции. Ефектът на „постистината“ върху еволюцията на медиите ще бъде редовна тема, пречупена през призмата на актуалните събития и обществените манипулации, които трябва да бъдат разконспирирани. Всяко издание ще включва авторски коментар на водещия по най-важните теми от седмицата.

В студиото се дава трибуна на нови гласове в телевизионния коментар, извън кръга на обичайните имена от ефира. Важен критерий за избора на гостите е нетрадиционната им гледна точка, а навлизането в територията на „жълтата” журналистика е изключено.

От 22 януари 2017 г. до 26 април 2019 г. по Bulgaria ON AIR.
От 10 септември 2017 г. - сезон II.

ИЗБРАНО