Голямото рок междучасие

Музикално риалити шоу на БНТ1 и "D2". Водещи - Милена Николова-Миленита и Деян Каменов-Дидо.

13 училищни рок групи влизат в надпревара за титлата "най-добра млада банда на България". Победителят получава музикално оборудване и възможност да запише първия си сингъл и видеоклип към него.

Регистрацията за конкурса бе онлайн на rockbg.com, достъпна за всички кандидати от 4 август до 30 септември 2016 г.
Регламент:
Бандите трябва да са минимум от 2 души, възраст под 22 години (към 17 декември 2016 г.). В групите се допуска да има максимум 1 член до 25 години. Песните трябва да са 2: авторска и кавър версия, на български или друг език. Задължителен инструмент за кандидатстващите банди е китарата.
Селекционна комисия одобрява 20 най-добри групи, с които се провежда кастинг през октомври 2016 г., по време на който се избират 10 банди, които продължават напред.

Селекционната комисия е в състав: Димитър Кърнев (D2, същият е и музикален продуцент на предаването), Ивайло Нойзи Цветков (издател), Васил Върбанов (музикален журналист - тв предаването "фрактура"), Ерсин Мустафов (фронтмен на "Jeremy?") и Георги Георгиев („Остава”).

Основните критерии, по които се оценяват групите в кастинга, са:
- инструментални умения
- вокални умения
- композиционни умения
- сценично поведение
- сработеност.

На 5 октомври е обявено, че над 140 млади и училищни рок групи от цялата страна са заявили участие в конкурса. Селекционната комисия е одобрила 22 от тях (въпреки регламента от 20). До участие във формата са допуснати 13 (въпреки регламента от 10).

Предаването е седмично, излъчва се всяка сряда вечер.
6 епизода: пет тематични лайфа с музикални предизвикателства, кемп за повишаване на музикалните и сценични качества с помощта на ментори, вокални педагози и стилисти, голям финал със зрителско гласуване и вот на журито (с равна тежест).

===

Финалисти: „The Lefties“ (Шумен), „Bloodrush“ (Добрич), „Анекдот“ (Русе), „Different Highway“ (Хасково) и „Rockids“ (Благоевград).
Победител: „Bloodrush“.

От 16 ноември до 21 декември 2016 г. по БНТ1.
Повторения - по БНТ HD.

ИЗБРАНО