Вярно с оригинала

Неделно политическо токшоу, водещ Петър Волгин. Залага се на баланса между сериозния анализ на политическата актуалност и ироничния поглед върху действителността, за да получават зрителите необходимата информация чрез нетрадиционен поглед към нея.

Във всяко издание има тема, посветена на актуално събитие от деня или на някакъв процес в обществото. Обсъждат се най-актуалните теми от българския обществено-политически живот. Основната идея е по тези въпроси да дебатират не само "обичайно заподозрените" депутати и други политически фигури, а да се чува и мнението на много други хора - интелектуалци, хора на изкуството.
"Вярно с оригинала" поставя за обсъждане не само вътрешнополитически теми. Дискутират се също така глобалните въпроси на съвремието, свързани с толкова бързо променящия се свят.

Ток шоуто започва с коментар на водещия по темата, който представя неговата гледна точка с цел предизвикване на дискусия. Преките обаждания на зрителите в ефир са част от шоуто - те имат възможност да изразят позицията си по най-парливите политико-икономически теми, свободно да одобрят или да заклеймят както случващото се в България, така и събитията по света. Изобщо освободеното обсъждане на проблемите е основната характеристика на "Вярно с оригинала".

Финалът е посветен на репортажа. Той е свързан с темата на шоуто, като стремежът е на нея да се погледне от по-нетрадиционна гледна точка. Както и в цялото ток шоу, и тук акцентът е върху баланса между сериозното и абсурдното.

(От 11.09.2006 г. до 11.06.2010 г. предаването е всеки делник като разширен вариант на рубрика от сутрешния блок.)

Телефон за зрители: 02 / 8162736


От 13 ноември 2005 г. до 8 август 2010 г. по TV7 (5 сезона).

ИЗБРАНО