Отблизо с Мира

Предиобедно уикенд токшоу, водещ - Мира Добрева.
Релаксиращ телевизионен контрапункт на информационния поток, който обикновено ни залива през седмицата, с мото "Отблизо с Мира" - само добри новини!"

Продължение на делничното предаване "Денят отблизо" / "Облизо" с продуцент Art Code Entertainment. От сезон 2 e самостоятелно предаване в събота и неделя, от 8 април 2018 г. (сезон 7) - само в неделя.

В първия си сезон, "Денят отблизо с Мира" ежедневно представя човешки истории отблизо. Канят се интересни хора, които не са известни, но имат алтернативен коментар на събития, факти и новини. В предаването има и специален гост - известна личност в нетрадиционната му светлина. Водещата ни запознава с паралелния социален образ, който си създават хората в социалните мрежи MySpace, Facebook, Twitter, Youtube.

В своя уикенд формат, предаването гледа на света в близък план: вниква във важното и същността, акцентира върху детайла, който обикновено се губи в динамиката от новини през изминалата седмица.
Основният фокус пада върху интервютата с известни личности, които търсят човешкото измерение и тълкувание на събитията около нас. Предаването преминава в спокоен и весел тон, акцентира и върху възможностите за пълноценно и интересно прекарване на свободното време, почивката, семейството, спорта. В събота известните разказват за любимата си туристическа дестинация в България, а в неделя споделят любимия си начин за прекарване на свободното време. Тази рубрика се снима в естествена среда, извън студиото - като риалити видео или като живо включване.

В рубриката ”Мъж на седмицата” / “Жена на седмицата” гостуват както известни личности, така и най-обикновени хора, които с определена постъпка, жест или действие са станали своеобразни герои на изминалата седмица.

Нови рубрики от сезон 4:
"Ма-Ма": вътрешният свят на майките, родили „различни“ деца. Как преодоляват осъждането на близките, че нямат здраво дете, и какви са трудностите, пред които са изправени в отглеждането на своята рожба;
"Кумири": с водещ Боряна Граматикова - известни личности определят среща на своя кумир.

Рубрики в сезон 8:
„Дневниците на Червенокосата“ с Боряна Граматикова
„Чужденците“ с Боряна Граматикова
„Музикален момент“
„Животът на село“
„Столетниците на България“.

Контакт: тел. 087 9100154, e-mail - mira@otblizo.bg
Фейсбук: facebook.com/otblizo

От 19 септември 2011 г. до 26 юли 2012 г. по БНТ1 и БНТ Свят - сезон I.
От 22 септември 2012 г. до 30 юни 2013 г. - сезон II.
От 21 септември 2013 г. до 8 юни 2014 г. - сезон III.
От 11 октомври 2014 г. до 2 август 2015 г. - сезон IV.
От 12 септември 2015 г. до 5 юни 2016 г. - сезон V.
От 17 септември 2016 г. до 25 юни 2017 г. - сезон VI.
От 23 септември 2017 г. до 10 юни 2018 г. - сезон VII.
От 16 септември 2018 г. - сезон VIII.