Survivor: Камбоджа

Приключенско риалити шоу, 5-то издание на формата. Водещ - Владимир Карамазов. Водещ на коментарното студио - Христина Апостолова.

Изпълнителен продуцент - Dream Team Productions и Евтим Милошев, главен редактор - Христина Апостолова.
Мото: "Фенове срещу звезди". Място - остров Кох рон, остров Кох дамлей и др., Камбоджа.
По лиценз на "Castaway" (Великобритания"). Техническа реализация - "Promofilm" (САЩ).

11 най-големи фенове на екстремното шоу се изправят срещу 11 звезди от предходните четири сезона (2006, 2007, 2008 и 2009 г.).
Обикновени, но в същото време изключителни българи влизат в битка с опитни сървайвъри, натрупали умения за оцеляване в джунглите на Доминиканската република, Панама и Филипините. Всички те са авантюристи, прекарали повече от 2 месеца в екзотична Камбоджа.

Силни характери, остри умове, хитри стратези, образци на красотата, уверени в силата си атлети... Хора, готови да докажат своята адаптивност и издръжливост в конфликта "индивидуализъм – екипност", и то в екстремни условия: тежък климат, глад, животни, противници, трудни изпитания, непредвидими обрати - нови елементи в играта, неизвестни за участниците, като скрит участник и таен остров.

Избрани сред хиляди желаещи, феновете и звездите ще внесат разнообразие и колорит с характерите, уменията и интересите си. Добре подготвен за физическите и психологически предизвикателства на експеримента, всеки един от тях е готов да достигне до ръба на възможностите си, за да бъде на финала и да премери сили с най-добрите. Водени от различна мотивация, отборите ще стъпят на една от най-красивите и опасни азиатски територии, за да покажат характерните за българина гъвкавост, сила, адаптивност и хладнокръвие.

За победа не е достатъчна добра стратегия, но се изисква и да бъдеш постоянно бдителен и гъвкав.
Зрителите ще проследят 52 дни с 34 индивидуални изпитания, 24 дуела, 16 племенни игри и битки.

Финалисти (3 мъже) - Ваня Джаферович, Димитър Димитров и Светлин Занев.

Награда за победителя: 100 000 лв.

Зрителите гласуват онлайн или чрез SMS и участникът, който събере най-висок процент от зрителския вот, печели 1 глас в своя полза, който се добавя към 9-те гласа на журито.

Победител: Ваня Джаферович.

От 15 септември до 15 декември 2014 г. по bTV.
От 16 септември 2014 г. по bTV Action (повторения)

ИЗБРАНО