Най-хубавите години от нашия живот

Забавен музикален риалити формат по лиценз на "Endemol" ("The Best Years of Our Lives"). Водещи - Владимир Пенев и Александър Сано, асистентки - Анастасия Неделчева и Рая Белева.
Продуцент: „Dream Team Productions” (Евтим Милошев и Любомир Нейков).

В търсене на най-доброто десетилетие от 1950-те години насам... Назад във времето - спомени за любимите песни и филми, изпълнители и актьори, спортни постижения.
Шоуто проследява отминалите десетилетия и търси най-хубавото от тях; основното състезание е през хитовите изпълнения на всяко десетилетие. Чрез уникални кадри от архива на БНТ зрителите ще видят и свидетелства за това, какви са били модата, звездите, киното, поп иконите и нещата от живота през съответните години.

Арбитър в състезанието е 50-членно жури, съставено от момичета и момчета на 18-годишна възраст.
Те оценяват в директен двубой по две десетилетия на епизод, в различни категории - от песни, станали безспорни български хитове, до емблематични филми, танцови стъпки, мода и популярни изпълнители.

Новото поколение може да усети емоцията от младостта на техните майки, бащи, баби и дядовци. По-възрастните пък с носталгия и радост ще се върнат към отминалите години, получили оценката на времето.

На актуалната сцена на шоуто - музикални изпълнения от различни епохи, любими изпълнители и млади звезди, които пеят нови версии на старите хитове. Оркестър - на Михаил Йосифов. Танцьори и модели - пресъздават тенденциите, характерни за конкретните десетилетия.

Студиото е разделено на два сектора, по един за всяко състезаващо се десетилетие. Единствената пресечна точка между тези два свята е „зоната на двубоя”, където се сблъскват мнения, коментари и оценки.

Темите и тенденциите в гласуването се показват на огромна led стена, конструкцията на която е запазена марка на шоуто.

Във всеки епизод побеждава по едно десетилетие, което продължава на следващия етап, за да може на финала да бъдат избрани „Най-хубавите години на нашия живот”.

Представителят на “Ендемол” Милко Спей консултира старта на шоуто в България. Форматът е реализиран в Италия (шест сезона), Франция, Испания, Русия, Румъния, Китай.

Фейсбук: facebook.com/nai.hubavite.godini.bnt

От 31 декември 2013 г. до 22 март 2014 г. по БНТ1 (12 епизода). От 28 юли 2014 г. - повторение.

ИЗБРАНО