Следващият, моля

Гейм шоу в стил "quiz", българската версия на "Next One" - формат на "Endemol". Водещ - Башар Рахал.
Продуцент - "Superfly Productions" (Николай Николов).

Играчите се редят на опашка на сцената и взимат участие един след друг. Всеки на опашката застава пред водещия, за да отговори на 4 въпроса от една обща категория за точно определено време. 2 грешни отговора - и идва ред на следващия на опашката. При 3 и повече верни отговора участникът преминава на следващото ниво. Тук той трябва да избере един от свитъците, разположени в „Сферата на парите“.

В „Сферата на парите“ са разположени общо 51 свитъка с различни суми пари, като общият сбор от сумите във всички свитъци е 222 000 лв. Най-ниската скрита парична сума е на стойност 500 лева, а най-високата – 25 000 лева. Шоуто дава напълно реална възможност участник да отвори всички свитъци с пари и да спечели голямата награда от 222 000 лв., стига да отговаря правилно.

Веднъж изтеглил свитък, играчът трябва сам да реши, в зависимост от спечелената сума, дали иска са продължи да играе и да натрупа още пари или предпочита да кашира сумата и да седне на Стола на Шампиона. Решението за това се нуждае от сериозен размисъл, защото следващият играч лесно може да измести Шампиона, ако спечели повече пари от него.

В самия край на шоуто участникът, който седи на стола на Шампиона, получава допълнителен бонус от 10 000 лв., които се прибавят към досега спечелените от него пари. За да си тръгне от студиото с целия натрупан джакпот обаче, играчът трябва да отговори на 21 въпроса за 150 секунди. Всеки един от тези 21 въпроса е с два възможни отговора. Уловката тук е, че Шампионът на вечерта трябва да се бори с инстинктите си и да дава винаги грешния отговор. При всеки верен отговор, считан тук за грешен, финалистът се връща обратно и започва от първи въпрос, губейки от ценното си време. Този етап на играта е изключително вълнуващ, защото с добра концентрация и знания, Шампионът на вечерта може само след 150 секунди да промени живота си, като си тръгне с огромна сума пари.

Дори и да не успее да се справи с 21-те въпроса за 150 секунди, играчът не губи всичко, а се разделя само със сумата, изтеглена от свитъците в първата фаза на играта, но запазва получения бонус от 10 000 лева. Последното изпитание пред Шампиона на вечерта са същите 21 въпроса, но вече за нови 100 секунди, като на всяка секунда губи по 100 лева от своите 10 000 лв.

Въпросите в шоуто задава не само водещият. На сцената се появяват и няколко цветни допълнителни персонажа, специалисти в своите области - тяхната поява на сцената носи бонуси на играчите. Водещият разчита на тези персонажи за по-специфичните категории въпроси. Това са "маестрото" (Деян Неделчев - Икебаната), "медицинската сестра" (Виктория Джумпарова), "виетнамците Синг и Сонг" (Тони и Виктор), "учителката" (Виктория Джумпарова), "бабите от Банско" (Йорданка и Мария), "изкусителите" (Бориса Тютюнджиева и Цветан Цветков), "мимът" (Цветан Найденов).

Водещият разчита и на 2 асистентки - Тамара Асанова и Славена Вътова.

От 5 октомври 2013 г. до 30 юни 2014 г. по TV7.