Vox Populi

Реални сюжети за любов, престъпления, семейни и социални отношения. Зрителите обаче избират края на историята... Водещ - Ани Салич.

Продуцент - bTV Studios, по лиценз на бразилската "Rede Globo"; оригинално заглавие на формата - "Você Decide".

В новия формат зрителят дирижира изхода от различни ситуации, почерпени от реалния живот. Те са представени като филми - човешка история с морален конфликт - с отворен край, а зрителите избират чрез гласуване един от двата (може би еднакво правилни) финала на историята.

Зрителите гласуват за това, как да свърши филмът - докато го гледат, по възможно най-широк кръг от платформи (през фейсбук, чрез сайта на шоуто, през мобилна апликация за смартфони, чрез смс и с телефонно обаждане).
Водещият обсъжда всички обстоятелства около казуса с публиката в студиото и разяснява възможните решения на етичния конфликт, изобразен във филма. В края на предаването се излъчва краят на историята, избран от най-много зрители.

Как например бихте постъпили, ако научите, че мъжът на най-добрата ви приятелка й изневерява. Ще й кажете или ще премълчите?
"Бихте ли спасили живот?" - отговорът е сравнително лесен; но "бихте ли спасили живот на убиец?" вече не е толкова лесно. Нека стане още по-сложно: "бихте ли спасили живота на убиец, чиято жертва е бил ваш близък?"...

Предаването е платформа за своеобразен референдум (Vox populi - "Гласът на народа"), в който хората ще решават различни социални и морални казуси. Всеки филм отваря въпроса: как трябва да постъпят героите на финала на историята.

От 2014 г. по bTV.

ИЗБРАНО