Вкусна ваканция

Кулинарна рубрика за деца, лятна част от предаването „Бързо, лесно, вкусно”. Водещ - Ути Бъчваров.

Излъчва се всеки петък сутрин (11:30 - 12:00 ч.). Деца влизат в ролята на млади готвачи, а водещият им показва как се прави домашно сладко – така, както баба го приготвя - и други тайни от домашната кухня.
„Усмихнатото петъчно училище” разкрива на децата тайни от кухнята на баба: как се вари сладко и лютеница, как се прави вкусен домашен сладолед и разхлаждащи десерти, както и много други вкусотии. Целта е малчуганите да научат кои храни, освен вкусни, са и здравословни. С помощта на Ути и майстори-пицари децата ще приготвят лесна домашна пица и любими бургери.

Застъпена е темата за биопродуктите и необходимостта от консумацията на пресни плодове и салати, за това, че трябва да се движим повече през лятото, спортната култура на децата. Колко спорт и движение може да компенсира изяждането на една вафла или един шоколад?

Стартът на кампанията „Вкусна ваканция” е обявен от водещия пред Народния тетър в София на 2 юни 2013 г., като малките кулинари приготвят в голям тиган 100 пакета вкусна паста.

От 7 юни до 26 юли 2013 г. по БНТ1.
От 21 юли по БНТ Свят (повторения).

ИЗБРАНО