Младост 5

Импровизационно комедийно шоу по формата "Schillerstraße" (Германия, 2004 - 2011) на SevenOne International.
Творчески продуцент „Седем-осми” (Слави Трифонов и Евгени Димитров), продуцент - bTV Studios (Мирослав Янев). Водещи - Красимир Радков и Иво Сиромахов.

Предаването се базира на изкуството на импровизацията и на актьорските умения на главните действащи лица - Краси Радков, Иво Сиромахов и други актьори и известни от обществения живот личности.
Импровизацията се счита за "висш пилотаж" в комедийния жанр.

* * * * * * *

Действието в „Младост 5” се развива в „дома” на двама съквартиранти – Краси Радков и Иво Сиромахов. „Апартаментът”, който обитават те, е мястото, където се случват събитията и където често ги посещават очаквани и неочаквани гости.

Всички персонажи в шоуто се играят от утвърдени комедийни акьори, които играят с истинските си имена от реалния живот.
Характерната особеност на формата е, че няма никакъв сценарий. Вместо това на всеки от актьорите се дават персонални напътствия от Модератор в слушалката.

Насоките на Модератора могат да бъдат много различни, като например: „Току-що си видял призрак”, „Говори като свещеник”, “Дръж се като ескимос“, „Имитирай стюардеса“, „Чувстваш се като Джон Траволта“ и много други. Всеки комик трябва да реагира незабавно на зададената провокация, като никой от актьорите няма представа за напътствията, дадени на другите. Реакциите към репликите на актьорите превръщат шоуто в изключителна комедия.

* * * * * * *

Форматът постига високи резултати на силни телевизионни пазари (като Франция, Италия, Русия, Финландия, Евстония, Чехия, ЮАР, Турция, Хърватия и др.). Под различни имена, шоуто е реализирано в над 20 страни.

Във всяка държава шоуто е с различно име, но навсякъде следва идеята за „ситком без сценарий”. Жанрът на импровизираната комедия се отличава с уникалната си концепция и специфичния си начин на реализация, който задължително включва сцена, публика на живо, първокласни комици, непрекъснато присъствие на изненадващи гости и най-вече никакъв сценарий. "Шилерщрасе" съчетава импровизираната комедия с елементите на познатия ситком.

Изданията по света са носители на престижни телевизионни награди като италианската „Телегрол“ (за най-добра ситуационна комедия), немската „Златна камера“ (за Кордула Стратман - немски комик - и за най-добра комедия), престижната международна награда „Златна роза“ и други.

От 15 март до 31 май 2013 г. по bTV (12 епизода). От 29 март 2014 г. - повторение.

От 16 март 2013 г. по bTV Comedy (повторения).

ИЗБРАНО